Bakan Ersoy “Aşılandım” videosuyla ilgili konuştu

Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yayınladığı Türkiye'nin yaz sezonu tanıtım videosu gelen yoğun tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

Last Updated on 27 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın tepki çeken ve kaldırılan “Keyfine bak; ben aşılandım” videosuyla ilgili ilk kez konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığın tepki çeken ve kaldırılan “Keyfine bak; ben aşılandım” videosuyla ilgili olarak;

“Turizm Geliştirme Ajansı iki yıllık ve çok yoğun çalışan bir ajans… 100’den fazla bu tarz filmler üretiyor. Dünyada son 1 yılda Türkiye en yoğun tanıtım yapan ülke bu açıdan çok başarılı. Bir tane filmde bir hassasiyet oluştu ve sizin de belirttiğiniz gibi saatler içinde benim talimatımla geri çekildi. Tabi kapanmanın olduğu bir ülkede bu tarz hassasiyetler olabilir, biz bunu anlayışla karşılıyoruz. Zaten anında da müdahale edildi ve film çekildi” dedi.

“GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI”

Deutsche Welle Türkçe’ye konuşan Ersoy, “Film bir hata mıydı?” sorusuna ise “Tekrar söylüyorum, yüzlerce film çekiyorsunuz ve bir tanesinde bir hassasiyet oluşabilir, ortam da bunu gerektirebilir, gerekli müdahale yapıldı” yanıtını verdi.

Ersoy, Türkiye’nin “rakip ülkelerle kıyaslandığında erken rezervasyonda en iyi rezervasyonu Türkiye’nin aldığını” da söyledi.