Rus turist geri çekiliyor!

Last Updated on 1 Eylül 2021 by Yaşar Çelik

Bu yaz tatile çıkan Rus turistlerin sadece yüzde 5’i yurt dışında tatil yaptı. Rusya içinde tatilin daha ucuz olması ve salgın kısıtlamaları Rusya vatandaşlarının yüzde 95’ini yurt içine yöneltti.

Rusya’da en popüler yurt içi destinasyonlarının başında Moskova, Simferopol, Soçi ve St.Petersburg geliyor. İstatistikler bu yaz uçak biletlerinin yüzde 70’lik bir oran ile Moskova, St.Petersburg ve Karadeniz sahillerine satıldığını gösterdi.

Yurt dışında tatil fiyatlarının Rusya’ya göre ortalama yüzde 10-15 pahalı olduğunu düşünen Rus turizmciler, önümüzdeki yılbaşı ve noel tatilleri için Rusya’da tur paketi satışlarının çok düşük olduğunu, turistlerin olası yeni salgın kısıtlamalarından çekindiklerini ifade ediyor.

RUSYA YENİ DALGAYA HAZIRLANIYOR

Ayrıca Rusya’da sonbaharda salgının yeni dalgasının yaşanabileceği uyarıları yapılmaya başlandı. Kommunarka Hastanesi’nin Başhekimi Denis Protsenko’dan “yeni dalgaya hazırlık” alarmı geldi. Eylül sonu, ekim başında vaka sayısının artabileceği konusunda endişeli olduğunu belirten Protsenko, grip ve Kovid-19 vakalarının artmasının ve çoğu kişinin tatilden dönecek olmasının salgında yeni bir dalgaya yol açabileceğini öngörüyor.

Son açıklamalara göre Rusya’da 37 milyon kişi iki doz, 44 milyon kişi de tek doz aşı oldu.

Kaynak: Turkrus.com