Etkili satış arttırıcı teknikleri nasıl kullanılır?

ekonomi grafik
TÜİK: Turizm geliri ilk çeyrekte yüzde 32.3 arttı

Last Updated on 1 Eylül 2021 by Yaşar Çelik

Misafirperverlikte, hem konuklara sunduğunuz deneyim hem de bundan elde ettiğiniz gelir açısından her zaman biraz daha iyisini yapmaya çalışmak önem arz etmektedir. Bu durumda yeni fikirleri uygulamak ve bunları otelinizin kültürünün bir parçası haline getirmek zor görünebilir. Ancak doğru eğitimle bunu başarmak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Bu makalemde, ekibinizi yeni artan gelir akışlarından yararlanmaya teşvik etmek için personel gelişimine modern bir yaklaşımının nasıl kullanılacağını göreceksiniz.

Doğru Alıştırma: Ekibinizi başarıya hazırlama süreçlerinizi tamamen elden geçirmek çok fazla zaman ve çaba gerektirir. Bununla birlikte, zaman zaman gerekli hale gelebilir. Ancak, personelinizin ilk çalışma gününden itibaren en iyi uygulamaları ve yüksek standartları teşvik etmeyi taahhüt ederseniz, bundan çok daha azını yapmanız gerekebilir.

Bunun en doğru olduğu alanlardan biri de satıştır. İster ön masada, ister dijital bir satış platformu aracılığıyla yapın, ister her iki yaklaşımı birleştirin, ekibinizi en baştan dahil etmek başarınız için büyük bir fark yaratacaktır. Satış arttırıcı tekniklerin uygulanmasında ihtiyaç duyulan doğru zihniyeti, yumuşak becerileri ve yaratıcılığı teşvik edin ve personeliniz bu önemli sanatta ustalaşmanın yolunda emin adımlarla ilerlesin.

Çevrimiçi bir kurs kullanmak, hem mevcut ekibiniz hem de yeni üyeler için harika bir yol olacaktır. Çalışanlar materyali kendi hızlarında gözden geçirebilir, öğrenme deneyiminin keyfini çıkarabilir ve işyerinde test etmeye istekli olacakları yeni beceriler edinebilirler.

Sağlam eğitim, satışlarınızı nasıl iyileştirebilir ve tüm operasyonunuza nasıl bir fayda sağlayabilir?

Doğru yapıldığında, satış arttırıcı teknikler sadece bir miktar yan gelir elde etmenin ötesine geçer. Birincil amacı, misafirlerinizi memnun etmek ve konaklamalarını kişiselleştirmeleri için onları güçlendirmek olmalıdır. Doğru yaklaşımın yardımıyla, satış arttırıcı teknikler, personelinizin iş yükünü azaltabilir ve marka imajınızı artırabilir. Bu avantajlardan yararlanmak için tek yapmanız gereken şey; Personeliniz için sağlam eğitim ve işe alıştırma olacaktır.

Sahiplenmeyi teşvik etmek için eğitim

Özel bir ekibiniz olsa bile, onları da bu eğitime dahil etme şansınız var. Personel, eylemlerinin daha büyük etkisini ne kadar çok anlarsa, sahiplenme ve ekstra yol kat etme olasılıkları o kadar artar. Kapsamlı eğitim bunu teşvik etmenin etkin bir yoludur.

Konu satış arttırıcı etkinlik olduğunda, örneğin dijital bir satış arttırıcı teknik aracının onları değiştirmek için değil, desteklemek için olduğunu görmesine yardımcı olacaktır. Anlayışlarını derinleştirmek için konuyla ilgili derinlemesine eğitim veya kurs sağlamakta büyük fayda bulunmaktadır.

Eğitim Yoluyla Motivasyonu Arttırma

Birçok yönetici, uzun vadede personeli motive etmek için mücadele eder. Tanınma ve iyi çalışma koşulları büyük bir rol oynasa da, yapbozun başka bir parçası daha bulunmaktadır. İnsan kaynakları yönetiminde yakın zamanda yapılan bir araştırma, eğitimin çalışan motivasyonunu iyileştirmede ve sürdürmede büyük bir rol oynayabileceğini göstermektedir.

Çalışanlarınızın ve işinizin geliştiğini görmek için bilgi ve becerilerini geliştirmeye yatırım yapınız.

En iyi sonuçlar için elbette eğitiminizin yüksek kalitede olması gerekir. Bu, eğitimin hem nasıl verildiğini hem de kim tarafından yapıldığını içerir. Bir çalışma, farklı uzmanların belirli bir konuda oturumlar düzenlemesi durumunda, otellerin tüm eğitimlere aynı kişinin ev sahipliği yapmasından daha iyi sonuçlar aldığını göstermektedir. Ayrıca günümüzde birçok personelin geleneksel sınıf ortamları yerine etkileşimli çevrimiçi kurslar ve atölye çalışmaları içerebilen ‘modern eğitim yöntemlerini’ tercih ettiğini belirtmek de önemlidir. Son olarak, içerik hem gerçekleri hem de iç görüleri ve ayrıca yeni keşfedilen bilgilerin nasıl uygulamaya geçirileceğine dair uygulanabilir ipuçları sunmalıdır.

Muhtemelen halihazırda yürürlükte olan eğitim ve işe alıştırma prosedürleriniz vardır, ancak bunları en son ne zaman gözden geçirdiniz? Şimdi, özellikle son olaylar ışığında, bu süreçleri gözden geçirmek için iyi bir zaman.

Lopesan Otel Grubu, bir süredir bir e-öğrenme platformu kullanmaktadır. Personel eğitimini ve işe alımını daha verimli ve ölçeklenebilir hale getirerek olumlu sonuçlar aldılar. Fikirleri, çalışanlarının ihtiyaç ve tercihlerine hitap eden esnek, sezgisel ve erişilebilir bir platform oluşturmaktı. Son zamanlarda, platformlarına ek satışla ilgili bir kurs eklediler. Hedef, bunu işe alım sürecinin bir parçası haline getirmekti, böylece yeni ekip üyeleri daha ilk günden nasıl gelir elde edeceklerini ve misafir deneyimini nasıl geliştireceklerini öğrenmeye başladılar.

Zaten otelinizde satış yapıyorsanız, muhtemelen otelinizdeki uygulamayla ilgili bir dereceye kadar eğitim vardır. Bilginizin kapsamını standartlaştırabilirsiniz, tüm temelleri kapsayan gerçekten kapsamlı bir eğitim sunabilirsiniz. Ancak bunu gerçekleştirmek için gereken zaman ve çaba, çok azımızın karşılayabileceği bir şeydir.

Bunun yerine, personelinize harici bir kurs sunmanın personeliniz ve genel satış performansınız için nasıl bir fark yaratabileceğini araştırınız. Bu konu ile ilgili temelleri araştırma olan uzman liderliğindeki kurslar, personelinize gerçek hayattan örnekler ve vaka çalışmaları kullanarak en iyi uygulamalardan satış psikolojisine kadar her şeyi öğretebilir.

Önceki İçerikKonaklama endüstrisinde yeni dönem: Dijital misafir etkileşim platformları
Sonraki İçerikRus turist geri çekiliyor!
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.