Nevotek, oteller için sunduğu yeni servisi NevoEdge’i tanıttı

Last Updated on 2 Eylül 2021 by Yaşar Çelik

Yazılım firması Nevotek Türkiye Satış Müdürü Volkan Yücedağ, markanın oteller için geliştirdikleri NevoEdge servisi hakkında detayları paylaştı.

Nevotek önemli bir başarıya daha imza attı… Philips, Hotel TV’ler için NevoEdge’i tercih etti.

Nevotek Türkiye Satış Müdürü Volkan Yücedağ, NevoEdge’in detaylarını, otellere sunduğu avantaj ve kolaylıkları Turizm Günlüğü’ne anlattı.

Volkan Yücedağ, “Nevotek müşterilerinden bir talep beklemeden yeni teknolojileri araştırıp sistemlerine entegre ettiklerini; Nevotek olarak; müşteriler için sadece IPTV, temassız otel uygulamaları veya sadece PMS servisi veren bir firma değil, hizmet verdikleri otellerin teknoloji partneri olduklarını” ifade etti.

Philips ile yaptığınız anlaşmadan ve NevoEdge’den bahsedebilir misiniz?

Philips ile global çapta bir anlaşma imzaladık, bu sayede Philips Otel TV’leri artık odada sadece bir ekran olmak zorunda değil.

Philips’e sunduğumuz PMS haberleşme servisi sayesinde, artık otellerdeki TV’ler de orijinal işlevlerinin ötesine geçerek hem paha biçilmez bir iletişim aracına dönüştü hem de eğlence ve bilgi için hayati bir kaynak haline geldi.

Kısaca, Philips ve NevoEdge kullanan tüm müşterilerimiz için, misafirin otel odasına girdiği andan çıkış yaptığı ana kadar, istedikleri deneyimi yönetmelerinin kapılarını açıyoruz.

 

“NevoEdge” servisimiz global pazarda çok büyük bir ses getirdi ve ABD’de yaptığımız anlaşmalar ile 3 binden fazla otelde aktif olarak çalışıyor, yaptığımız anlaşma gereği 2022 sonuna kadar da “NevoEdge” servisimizin çalıştığı otel sayısını 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz.

“NevoEdge” tam olarak nasıl bir servis sağlıyor? Avantajları nelerdir?

“NevoEdge” için kısaca bulut tabanlı bir PMS haberleşme servisi diyebiliriz.

Nevotek, 21 yılı aşkın süredir otelcilik sektöründe hizmet verdiği için bilinen bütün PMS sistemleri ile hali hazırda entegrasyon gerçekleştirmiş ve sertifikasyon süreçlerinden başarı ile geçmiş bir firmadır.

“NevoEdge” servisinin içerisinde 40’dan fazla PMS markasının interface’i bulunmakta.

Yapmış olduğumuz AR-GE çalışmaları sonunda kendi geliştirmiş olduğumuz bir akıllı cihaz sayesinde, otelin kapalı network’ünde bulunan PMS sistemleri ile entegre olup, müşterinin ihtiyaç duyduğu verileri güvenli ve şifrelenmiş olarak istediği formatta ve protokol ile kendilerine sunmaktayız.

Uzaktan yönetilebilir, güvenli ve akıllı uç birimler sayesinde (NevoEdge) uçta hesaplama teknikleri uygulanabilmekte (Fog/Edge computing) böylece müşterilerimizin, otellerin kapalı network’lerinde bulunan sistemlerle iletişime geçmesini sağlamaktayız.

Bu sayede hem otellere hizmet veren ancak PMS entegrasyonu olmayan teknoloji şirketlerine PMS servisi sağlıyoruz, hem otelleri interface karmaşasından kurtarıp operasyonel rahatlık getiriyoruz, hem de VPN ve sunucu maliyetlerini ortadan kaldırarak maliyet avantajı sağlıyoruz.

OKUMA ÖNERİSİ: COVID – 19 döneminde otellere iki yeni çözüm

OTELLERE HİZMET VEREN TÜM TEKNOLOJİ FİRMALARI KULLANABİLİR

Philips dışında gerçekleştirmiş olduğunuz global referanslarınızdan örnekler verebilir misiniz?

İsmini gizlilik nedeniyle veremeyeceğim bu projemizi, ABD merkezli dünyanın en büyük TV içerik sağlayıcılarından biriyle gerçekleştirdik.

Bu firma, bireysel hizmetlerin yanında otelcilik hizmetleri de vermek istedi, ancak PMS verileri olmadan verdiği hizmetin çok bir anlamı olmadığını fark etti. İşte bu noktada biz devreye girdik.

Bu projede hizmet verilen otellerin tamamına “NevoEdge” ürünümüzü konumlandırdık. Bu sayede müşterimizin ihtiyacı olan tüm bilgileri uçtan uca şifreli ve güvenli bir şekilde istediği format ve protokolde kendilerine iletiyoruz.

Servisimize tanımlı 40’dan fazla PMS olduğu için otel markası veya zinciri fark etmeksizin bu hizmeti sağlayabiliyoruz.

Bu hizmeti Türkiye’de nasıl konumlandırıyorsunuz?

PMS entegrasyonları oteller için kritik bir öneme sahiptir. Oteller bu entegrasyonlarla hem kişiselleştirilmiş hizmetler verebilir hem de operasyonel yüklerini hafifletebilir.

PMS verisine ihtiyacı olan tüm sistemlerin (Örnek vermek gerekirse, oda otomasyon sisteminin, Wi-Fi hotspot yazılımını, restoran yazılımlarının, telefon sisteminin, TV sistemlerinin, mesajlaşma uygulamalarının, kapı kilit sistemlerinin, CRM sistemlerinin, operasyon yönetim sistemleri, mobil misafir uygulamaları…) PMS interface’ine ihtiyacı vardır. Herhangi bir interface’i olmayan firmalara bu veriler “NevoEdge” üzerinden aktırılabilir ve operasyonel karmaşıklıktan kurtulmak için konumlandırılabilir.

“HİZMET VERDİĞİMİZ OTELLERİN TEKNOLOJİ PARTNERİ OLUYORUZ”

Son olarak eklemek istedikleriniz…

Nevotek olarak, kesintisiz misafir deneyimi sağlayan iletişim çözümlerini ve konuklara sunulabilecek interaktif servisleri, uçtan uca birbiriyle entegre olarak yönetip, misafir sadakati yaratacak, yazılımsal olarak kişiselleştirilmiş hizmetler bütünü sunuyoruz.

Bu hizmetleri sunarken teknolojiyi devamlı takip ediyoruz, herhangi bir yeni gelişmede veya yeni bir teknolojide müşterilerimizi bilgilendirip sistemlerini güncelliyoruz.

Müşterilerimizden bir talep beklemeden yeni teknolojiler araştırıp sistemlerimize entegre ediyoruz.

Kısacası biz müşterilerimiz için sadece IPTV, temassız hotel uygulamaları veya sadece PMS servisi veren bir firma değil, hizmet verdiğimiz otellerin teknoloji partneri oluyoruz.