Rus tur operatörlerinin ne kadarlık borcu kaldı?

Last Updated on 3 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Rus tur operatörlerinin vatandaşlara olan borcu 7 milyar Ruble’ye indi.

Türkiye’ye yönelik uçuşların Nisan ayında askıya alınmasıyla zor durumda kalan Rus tur operatörlerinin turlarını iptal eden vatandaşlara olan borcunu 44 milyar Ruble’den 7 milyar Ruble’ye indiği açıklandı.

Vladivostok’ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’na katılan Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, forum arasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl özellikle Türkiye uçuşlarının yasaklanması ile turlarını iptal eden Rus vatandaşlara ülkedeki tur operatörlerinin borçlarının 7 milyar Ruble’ye düştüğünü vurgularken, borçların giderek azalmasına rağmen istenilen hıza ulaşmadığını da itiraf etti.

“RAKAM GİDEREK AZALIYOR, ANCAK ÇOK YAVAŞ BİR ŞEKİLDE…”

“Bu rakam giderek azalıyor ancak çok yavaş bir şekilde. Çünkü Asya-Pasifik bölgesine uçuşlar hala kapalı. Rus turistler için popüler destinasyonlar arasında bulunan Endonezya, Tayland ve Vietnam ile birlikte Avrupa turlarındaki düşük hareketlilik tur operatörlerini vatandaşlara olan borcunun daha yavaş bir şekilde kapanmasına neden oluyor” diyen Doguzova, yeni ülkelere uçuşların açılmasıyla tur operatörlerinin iptal edilen tur paketleri nedeniyle ortaya çıkan yükümlülüklerini yerine getirmesini beklediklerini ifade etti.

“ÜLKEMİZDE İÇ TURİZMİN DİNAMİKLERİ İYİ DURUMDA”

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre Rosturizm’in 2021 yılı sonuna kadar yerli turist akışını yeniden sağlamayı umduğunu da belirten Doguzova, “Ülkemizde iç turizmin dinamikleri iyi durumda. Bu dinamikler devam ederse, bu yıl sonuna kadar iç turizmde turist akışında 2019 göstergelerine ulaşacağız. Rusya şu anda iç turizm hareketliliğinde dünyanın en iyi göstergelerine sahip ülkeler arasında yer alıyor” diye konuştu.

2021 yılının ilk yedi ayında 31 milyon 500 bin kişinin Rusya sınırlarında otel, motel, pansiyon ve benzeri tesislerde konakladığını ifade eden Doguzova, ancak yıl sonuna kadar iç turizmde kesin bir rakam söylemenin zor olduğunun altını çizerek, geçtiğimiz yıl iç turizmin 2022 yılında canlanacağını tahmin ettiklerini, fakat tahmin edilen rakamlara bu yıl ulaşıldığını sözlerine ekledi.