Ruslar iç turizm teşvik programına yoğun ilgi gösterdi

İkinci Vatandaşlık Alan Rusların Sayısı

Last Updated on 13 Eylül 2021 by Yaşar Çelik

Ruslar’dan iç turizm geri ödeme programına büyük ilgi…

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), hükümet tarafından yürürlüğe sokulan ve iç turizmi desteklemek için yerli turistlerin tatil harcamalarının bir kısmını karşılayan programa 1.6 milyondan fazla Rus turistin katıldığını açıkladı.

Turizm geri ödeme programı (Cashback) kapsamında Rus vatandaşlarının tatil turu ve otel konaklama için 34 milyar ruble harcadıklarının vurgulandığı Rosturizm açıklamasında, bu program kapsamında tatil harcaması yapan vatandaşlara 6.7 milyar Ruble iade edildiği de belirtti.

PROGRAM KAPSAMINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN DESTİNASYONLAR

Sonbahar için geri ödemeli tur satışlarının 10 Eylül’de Moskova saatiyle 01:00 itibariyle son bulacağının altını çizen Rosturizm yetkilileri, cashback programı kapsamında en çok tercih edilen yurt içi destinasyonlarının Krasnodar, Stavropol Bölgesi ve Kırım Cumhuriyeti olduğunu, aynı zamanda Altay ve Tümen tatil turu taleplerinde de aktif büyüme kaydedildiğini ifade etti.

Ajans’tan verilen bilgiye göre Rusya’nın Pskov, Novgorod, Yaroslavl bölgeleriyle Tataristan, Kaliningrad, Moskova, St. Petersburg ve Samara’ya yapılan kültür ve eğitim turlarının da Ruslar tarafından büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Rusya’da devlet tarafından uygulanan turizm geri ödeme programının dördüncü aşaması 16 Haziran’da başlatılmış, Ekim ayının başından 24 Aralık’a kadar olan turlar için ödeme yapılmasını içeren program için hükümet tarafından 5 milyar ruble tahsis edilmişti.

Rusya sınırları içerisinde tur veya otel konaklama süresi en az iki gece olan turistik faaliyetlerdeki harcamaların yüzde 20’sini tatilcilere iade eden program, yalnızca Ulusal Ödeme Sistemi MIR kredi kartıyla yapılan tatil ödemelerini kapsıyor.

Kaynak: gazetemru.com