Türkiye’ye haftada 30 ek uçuş

Last Updated on 27 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

İngiliz havayolu firması ve tur operatörü Jet2.com ve Jet2holidays, 2023 yaz sezonu programı için kapasite artışına gittiğini duyurdu.

Geçen hafta 2023 yaz sezonu programının ilk detaylarını paylaşan İngiliz tur operatörü Jet2, 2023 yaz uçuş programına Birleşik Krallık’taki üç havalimanını daha eklediğini duyurdu.

Bu karar sonrasında Türkiye’ye yönelik haftalık uçuş sayısı da arttı.

İngiliz tur operatörü Jet2, 2023 yaz sezonu programı kapsamında uçuş düzenleyeceği havalimanları arasına Edinburgh, Glasgow ve Newcastle havalimanlarını da ekledi.

HABER ÖNERİSİ: 2023 yaz programını satışa çıkardı: Türkiye üçüncü sırada…

Jet2, bu üç havalimanından Kanarya Adaları, Balear Adaları, İspanya, Yunanistan, Türkiye, İtalya, Güney Kıbrıs, Hırvatistan ve Portekiz’deki tatil destinasyonlarına uçuş düzenleyecek.

Hatırlanacağı üzere İngiliz tur operatörü geçen hafta, 2023 yaz programı kapsamında Birleşik Krallık’taki 6 havalimanından düzenlenecek uçuşlarla tatil satışlarına başlamıştı. Edinburgh, Glasgow ve Newcastle havalimanlarını da eklemesiyle bu sayı 9’a yükseldi.

Geçen hafta açıklanan havalimanları arasında Belfast, Birmingham, Bristol, East Midlands, Manchester ve Stansted havalimanları yer alıyordu.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK HAFTADA 30 EK UÇUŞ

Bu karar sonrasında, İngiliz tur operatörü Kanarya Adaları’na haftada 170’den fazla uçuş, Balear Adaları’na haftada 180’den fazla uçuş, 14 Yunanistan destinasyonuna haftada 200’den fazla uçuş ve yoğun zamanlarda Türkiye’ye yaklaşık haftada 150 uçuş düzenleyecek. Geçen hafta Türkiye için verilen bu rakam 120 uçuş olarak açıklanmıştı.

Jet2.com ve Jet2holidays CEO’su Steve Heapy; “Geçen hafta, daha önce hiç olmadığı kadar erken satışa çıkan yaz programımız kapsamında İngiltere’deki 6 havalimanı için satışlara yönelik yoğun talep sonrasında Edinburgh, Glasgow ve Newcastle’ı da uçuş ağımıza eklemekten çok memnunuz” dedi.