Uzaktan çalışan Ruslar kışı hangi ülkelerde geçiriyor?

Last Updated on 13 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’da salgın sonrası yaygınlaşan uzaktan çalışma uygulaması, soğuk kış aylarını tümüyle güney ülkelerinde geçiren Rusların sayısını artırdı.

Türkiye, Rusların kışı geçirmek için en fazla tercih etikleri ülkeler arasında. Bunun özellikle Antalya bölgesinde hem konut satış hem de kira fiyatlarını büyük ölçüde arttırdığı bildiriliyor.

Yandex Seyahat Servisi’nin verilerine göre, uzaktan çalışan ve kış aylarını yurt dışında geçirmek isteyen Rusya vatandaşlarının en fazla ziyaret ettikleri ülkelerin başında Ermenistan, Tayland ve Türkiye geliyor.

Turkrus.com’un haberine göre; bu ülkeleri Azerbaycan ve Sri Lanka takip ediyor.

Ermenistan’ın, Rusya’dan 16 bin 500 Ruble’ye gidiş – dönüş uçak bileti ile (yaklaşık 200 Euro, Türkiye ile yaklaşık aynı fiyat) doğrudan seyahat edilebilmesi ve kiraların düşüklüğü nedeniyle listenin başında olduğu belirtiliyor.

Bir turizm yetkilisi, Ermenistan’ın “cazibe merkezi” olmasını şöyle açıklıyor:

“Birincisi, ulaşım çok uygun. Rusya Federasyonu’nun 30 – 35 şehrinden Ermenistan’a direkt uçuşlar var. Ermenistan’a girmek için pasaporta bile ihtiyacınız yok, iç pasaport (kimlik) yeterli. Nüfusun yüzde 95’i Rusça biliyor. En önemlisi, ucuz. Erivan’ın merkezindeki iyi bir restoranda yemek yemek, Moskova’nın merkezinden üç kat daha ucuz. Ermenistan’da merkezde çok iyi kiralık konutların kirası 30 bin Ruble’yi geçmiyor. Merkezin dışında 15-20 bin Ruble.”

Rusya vatandaşlarının yılbaşı ve Noel tatilleri için en fazla tercih ettiği ülkelerin başında ise Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler ve Türkiye geliyor.