Rusya’da kış tatili İsviçre Alpleri’ni geride bıraktı

Last Updated on 24 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’da kış tatilinin maliyeti İsviçre Alpleri’ni geride bıraktı.

Rusya’nın kış tatili beldelerinde bütçe dostu otellerin oda fiyatları iki yıl öncesine kıyasla yüzde 30-50 zamlandı.

İzvestiya Gazetesi, lüks otellerde fiyat artışının yüzde 100’ü bulduğuna dikkat çekerek ülke içinde tatil yapma maliyetinin yer yer Alpler’i geçtiğini yazdı.

Gazetenin görüşüne başvurduğu uzmanlar pandemi nedeniyle Alpler’de tatil yapma imkanı bulamayan varlıklı turistlerin yerli destinasyonlara yöneldiği, artan talebin de fiyat artışını tetiklediği görüşünde. Fiyat artışına etki eden bir diğer faktör ise enflasyon.

RUS TURİSTLERE AVRUPA’DA AÇIK OLAN TEK DESTİNASYON: AVUSTURYA

Turkrus.com’un aktardığı habere göre Rozovıy Slon tur acentesi yetkilileri; Rus turistlere Avrupa’da açık olan tek destinasyonun Avusturya olduğunu söyledi. Ancak Avusturya hükümeti Avrupa Birliği’nden onaylı koronavirüs aşısı yaptırmamış turistlerin ülkeye girişine izin vermiyor.

Rusya’nın önde gelen kış tatili beldelerinden Soçi, Krasnoya Polyana’da 2019-2020 sezonunda 8 bin Ruble tutan gecelik oda maliyeti bu yıl 15-17 bin Ruble aralığında.

Bir başka deyişle beldede 10 gün tatil yapmanın bedeli yeme-içme hariç 170 bin Ruble’yi buluyor (2300 dolar).

Beldede yılbaşı tatilinde 25 metrekarelik bir daire kiralamanın maliyeti yaklaşık 77 bin Ruble. Turizmciler bu fiyatın İtalya ve Avusturya Alpleri’nde daire kiralamaya eş maliyette olduğuna dikkat çekti.