Alternatif yakıt kullanarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi

S7 Airlines Türkiye Uçuşlarının Sayısını Artıyor

Last Updated on 24 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

S7 Airlines, Rusya’da alternatif yakıt kullanarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Rusya’nın önde gelen havayolu şirketlerinden S7 Airlines, Fransa’nın Toulouse’daki Airbus fabrikasından sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ile geleneksel jet yakıtı karışımlı ilk uçak yolculuğu denemesini gerçekleştirdiğini duyurdu.

Şirketin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, bu denemenin Rusya için bir ilk olduğu vurgulanırken, yeşil ekonomiye geçiş sürecine girilen bu dönemde denemelerin son olmadığının da altı çizildi.

Fransa’dan kalkan S7 uçağının yüzde 10’luk SAF yakıtı ve geleneksel jet yakıtı karışımıyla başarılı bir şekilde Moskova Domodedovo Havaalanı’na indiği belirtilen açıklamada, “22 Aralık’ta S7 Airlines filosundaki yeni Airbus uçağı A320neo, Toulouse’daki Airbus tesisinden havalanmış, alternatif organik bileşiklere dayalı SAF ve klasik havacılık yakıtı karışımıyla yakıt doldurulan uçağımızda SAF karışımının yüzde 10 olmasına rağmen uçuş sırasında atmosfere karbondioksit salınımı yüzde 7 (1,7 ton) oranında azaltılmıştır” ifadelerine yer verildi.

S7 Grubu Finans Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Olesya Mashkova, gazetecilere verdiği demeçte, uçağın yakıtının Fransız şirketi Total tarafından sağlandığın belirterek, “Bu özel uçuş Total şirketinden sağlanan ve mısır nişastasından üretilen sürdürülebilir biyoyakıt ile yapıldı. Şirketimiz stratejik hedefini 2050 yılına kadar sıfır karbon olarak belirlemiştir” diye konuştu. (gazetemru.com)