Ruslar ilkbaharda nerede tatil yapacak?

Alternatif destinasyon destination dupes nedir?
Alternatif destinasyon destination dupes nedir?

Last Updated on 17 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da faaliyet gösteren OneTwoTrip çevrimiçi seyahat servisi, 2022 yılının ilkbahar aylarında nerede tatil yapacaklarını açıkladı.

Rusya’da faaliyet gösteren OneTwoTrip çevrimiçi seyahat servisi verilerine göre, Rusların Mart, Nisan ve Mayıs aylarında nerede tatil yapacakları belirlendi.

1 Mart – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Rusların seyahat arama sorgularını analiz eden uzmanlar, tatil planlayan turistlerin en çok aradığı uçak biletlerinin başkent Moskova olduğunu belirtirken, arama sorgularının yüzde 8’inin başkente düştüğünü bildirdi.

Bahar dönemi için bu yönde bir uçuşun ortalama maliyeti tek yönde 4 bin 500 ruble olarak kaydedilirken, ikinci sırada yüzde 7.6 pay ile Rusya’nın güney şehri Soçi yer aldı.

EN POPÜLER ÜÇÜNCÜ DESTİNASYON: İSTANBUL

Gazetemru’nun aktardığı verilere göre; Soçi’ye uçak biletleri ortalaması 5 bin 100 ruble olurken, Rusların ilkbahar mevsiminde uçak bileti aradığı üçüncü popüler destinasyon yüzde 5.8 ile İstanbul oldu.

Dördüncü sırada bilet taleplerinin yüzde 5.7’ine sahip olan St. Petersburg bulunurken, St. Petersburg destinasyonuna ortalama uçak bilet fiyatı 4 bin 600 ruble olarak gözlemlendi.

Rusların ilkbahar tatili planlarında en popüler noktalar arasında beşinci sırada ise yüzde 3.5 ile Kaliningrad bulunurken, ortalama bilet fiyatları 5 bin 600 ruble oldu.

İlkbahar seyahatleri için Rusya’da yapılan uçak bileti sorgulamalarında en popüler 10 destinasyon arasında Mineralnye Vody, Simferopol, Erevan, Krasnodar ve Antalya da yer aldı.