20 Mart’a kadar ziyarete kapalı olacak

Last Updated on 21 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Ukrayna’da, Çernobil Dışlama Bölgesi’nin 19 Şubat’tan itibaren 20 Mart’a kadar bir ay süreyle turist ziyaretlerine kapalı olduğu bildirildi. Çernobil turları iptal edildi.

19 Şubat 2022 tarihinden itibaren, Çernobil’e yönelik turizm amaçlı ziyaretler, iddiaya göre “teknik nedenlerle” ilk etapta 20 Mart’a kadar yasaklandı. Ancak, bu karar büyük olasılıkla, Ukrayna – Rusya arasındaki askeri gerginlikle alakalı.

Çernobil Seyahat Acentaları Derneği Başkanı ve Çernobil’e tur düzenleyen seyahat acentesi sahibi Yaroslav Emelianenko’nun, Facebook hesabında yaptığı paylaşıma göre 19 Şubat Cumartesi gününden itibaren Çernobil bölgesi 20 Mart’a kadar turistlere kapatılıyor.

*Çernobil Dışlama Bölgesi’ne yapılan ziyaretlerin kapatılmasının resmi nedeni “teknik nedenler” olarak açıklandı. Fakat bunun büyük bir olasılıkla Rusya’nın saldırı tehdidi ve Belarus sınırının yakınlığından kaynaklandığı belirtiliyor.

Ukrayna Dışlama Bölgesi Yönetimi Devlet Dairesi, 20 Şubat 2022 ile 20 Mart 2022 tarihleri arasında dışlama bölgesine yönelik ziyaretlerin geçici olarak askıya alındığını bildirdi.


*Çernobil, Pripyat ve çevresindeki birçok bölge, Uzaklaşma Bölgesi veya Dışlama Bölgesi olarak biliniyor.