“Ruslara vize vermeyi askıya alalım” çağrısı

Last Updated on 23 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Letonyalı politikacı, Ruslara turist vizesi verilmesinin askıya alınmasına yönelik çağrıda bulundu.

Baltık Ülkeleri’nden Letonya’da, Milletvekili Rihards Kols “Rusya vatandaşlarına turistik vize verilmesinin askıya alınması” için çağrıda bulundu.

“Letonya, Rusya Federasyonu’na karşı yaptırım paketinin bir parçası olarak tüm Rusya vatandaşlarına turist vizesi vermeyi askıya alsın” önerisi Letonya Cumhuriyeti’nin yasama organı olan Saeima Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Rihards Kols tarafından gündeme getirildi.

Rihards Kols konuya ilişkin, “Ukrayna’nın doğusundaki durum nedeniyle, sadece Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin (LPR) bağımsızlığını destekleyen Rus politikacılar değil, aynı zamanda tüm Rusya vatandaşları da kısıtlayıcı önlemlere tabi tutulmalıdır” açıklamasında bulundu.

Buna karşılık, Seimas Avrupa İşleri Komitesi Başkanı Vita Anda Terauda, ​​teklifi tartışmaya açmadan önce bu tarz “acımasız” kısıtlamaların ayrıntılı olarak görüşülmesi gerektiğini vurguladı.

Terauda; “Teklif, orantılılık açısından kesinlikle dikkatlice değerlendirmeye alınmalı. Yaptırım tüm Rusya vatandaşlarını etkilerse, çok sert bir önlem olacaktır. Ukrayna’daki durumla hiçbir ilgisi olmayan ve hükümetlerinin eylemlerini kınayan insanlar da var” açıklamasında bulundu.