Azur Air’den Türkiye iddialarına yönelik açıklama

Last Updated on 11 Mart 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya merkezli havayolu şirketi Azur Air, firmaya bağlı uçaklarının tescil yerini Türkiye olarak değiştirme planlarına ilişkin bilgilerin doğru olmadığını duyurdu.

Azur Air tarafından yapılan açıklamada; firma uçaklarının diğer ülkelerde tescil edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, şirketin sahip olduğu uçaklarıyla ilgili leasing şirketleri ile yakın temas halinde olduğu ve durumu çözmeyi beklediği bildirildi.

Aynı zamanda Azur Air’in Rusya’daki uçaklarını ülke içinde tescil ettirmeye devam ettiği de vurgulanırken, havayolu şirketinin Rusya’da sicili bulunan 3 Boeing 767-300 yolcu uçağı ve bir Boeing 757-200 yolcu uçağı bulunduğu aktarıldı.

Daha önce Tourdom portalı, bazı havayollarının yaptırımlardan kurtulmak için uçakların kayıt yerini Türkiye’ye aktarabileceğini yazmıştı.

Gazetemru.com’un Tourdom’dan aktardığı haberde ANEX Tour, Coral Travel, Pegas Touristik tatil turlarını ulaşımını sağlayan Azur Air, Royal Flight ve Nordwind Airlines’ın böyle bir kararı düşündüğü belirtilmişti.