ATOR Rusların seyahat edebileceği ülkeleri açıkladı

ATOR'dan Türkiye İçin Erken Rezervasyon Değerlendirmesi

Last Updated on 15 Mart 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusların hangi ülkelere sorunsuz seyahat edebileceğini açıkladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Batı yaptırımları sonrası birçok ülkeyle hava sahası kapalı olan Rusya’dan hangi ülkelere sorunsuz bir şekilde seyahat edilebileceğine açıklık getirdi.

Resmi internet sayfasından paylaşılan bilgide, Mart ayı itibariyle yabancı havayolu şirketlerinin doğrudan uçuşlarının olduğu ülkeler arasında; Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Katar ve Fas’ın yer aldığı vurgulanırken, aynı zamanda doğrudan uçuşların düzenlendiği ülkeler arasında İran, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Belarus, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Hindistan ve Sri Lanka’nın da yer aldığı belirtildi.

ATOR, turistlerin belirtilen destinasyonlardan farklı noktalar için de paket tur satın alabileceğine işaret ettiği açıklamasında, ancak doğrudan uçuşların mümkün olamayacağını da vurguladı.

MART AYI İÇİN TATİL FİYATLARI

Yalnızca aktarmalı uçuş imkanı bulunan destinasyonlar arasında; Abhazya, Yunanistan, Mısır, Tayland, Maldivler, Endonezya ve Seyşeller’e yapılan turlar olduğunu ekleyen Rusya Tur Operatörleri Birliği, Mart ayında yurt dışında bir haftalık tatil maliyetinin ülkeye bağlı olarak değiştiğini vurgularken, “Örneğin Abhazya’da bir haftalık tatil turu 23 bin 700 ruble, Ermenistan’da iki kişilik bir hafta tatil maliyeti 66 bin 700 ruble ortalamaya sahiptir” diye yazdı.

YAPTIRIMLAR NEDENİYLE UÇUŞLARINI ASKIYA ALAN FİRMALAR

Mart ayında Batı yaptırımları nedeniyle Azerbaycanlı havayolu şirketleri Azerbaijan Airlines ve Buta Airways, Mısır havayolu şirketi EgyptAir, Kazakistan havayolu şirketi Air Astana ve Türkiye’de faaliyet gösteren düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Havayolları, Rusya’daki tüm uçuşlarını askıya aldığını duyurmuştu.

Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle hava yolu şirketleri uçuşlarını askıya alıyor.

Pegasus Hava Yolları, 13 Mart (dahil) – 27 Mart 2022 tarihleri arasında Rusya uçuşlarını askıya aldığını açıklamıştı.

Kazakistan merkezli havayolu şirketi Qazaq Air de Rusya’ya uçan uçakların sigorta kapsamından çıkarılması nedeniyle şirketin uçuşlarının durdurulduğunu aktardı.