Ruslara vize verilmesine sınırlama gündemde…

Last Updated on 12 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Avrupa Birliği ülkeleri, Ruslara vize verilmesine sınırlama getirebilir. İşte detaylar…

Avrupa Komisyonu, AB ülkelerinin bireysel olarak Rus vatandaşlarına vize verilmesine karar vereceğini bildirdi.

Avrupa Komisyonu’nun basın servisinden yapılan açıklamada, “Öncelikle belirtmek isteriz ki yaptırımlarımız Rus vatandaşlarına yönelik değildir. Ancak vize konusunda bu karar her AB üyesi ülke tarafından ayrı ayrı alınmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Ulusal düzeyde Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ruslara uzun vadeli vize verilmesini önemli ölçüde sınırlayabilir.

Avrupa Komisyonu’na göre, insani vizeler hariç tüm vize kategorilerinin Ruslara verilmesini kısıtlama olasılığına ilişkin karar, her ülke tarafından ayrı ayrı alınacak. AB üyeleri ulusal mevzuata uygun olarak uzun vadeli vize ve oturma izinleri vermeyi zorlaştırma veya durdurma fırsatına sahip.

Öte yandan Çekya, Letonya ve Litvanya da dahil olmak üzere bazı AB ülkeleri, Rusya Federasyonu’nun hemen hemen tüm vatandaş kategorilerine vize vermeyi durdurdu.

Aynı zamanda Avrupa Birliği, AB ülkelerinin vatandaşı olan Ruslara, gazetecilere ve muhaliflere koşullar ne olursa olsun AB’nin vize vereceğini açıkladı.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği’ne göre Yunanistan, İtalya, Fransa ve diğer AB ülkeleri Ruslara düzenli modda herhangi bir zorluk yaşanmadan vize veriyor.

Ayrıca, Fransa ve İtalya’nın ardından Danimarka ile İsveç, koronavirüs kısıtlamaları kapsamında getirilen kısıtlamaların kaldırıldığı ve Rusya vatandaşlarına yeniden vize vermeye başladığı bildirildi.

Rusya vatandaşlarının söz konusu ülkelere turistik vize dahil tüm vize kategorileri için başvuru yapabilecekler. (Haberrus)