Çanakkale, güçlü bir turizm potansiyeline sahip

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Gökser

Last Updated on 15 Nisan 2022 by Yaşar Çelik

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Gökser, turizm haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Son iki yıldır tüm dünyada bugüne kadar deneyimlenmemiş pandemi ile yaşadıklarını ifade eden Gökser, tüm sektörlerde olduğu gibi Turizm sektörün de bu dönemde en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Turizm Haftası, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor

Hiç umutların yitirilmeden gelinen bugün de, artık bir daha yaşanılmamak üzere pandemiyi geride bıraktıklarını da söyleyen Gökser, “Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutladığımız, turizm bilinci ve farkındalığının toplumda yaygınlaşmasını sağlayan Turizm Haftası’nı pandemi nedeniyle iki yıldır tedirgin ve buruk kutladık. İki yıldır umudumuzu hiç yitirmedik. ÇATOD çatısı altında pandemin ilk gününden bugüne kadar tüm süreçlerde bir olmayı başardık. Zorlu geçen bu dönem de ÇATOD Akademi ile online toplantılarla süreçle ilgili bilgilendirmeleri, sektörel eğitimleri, yenilikçi teknolojilerden her daim haberdar olduk. “dedi.

Çanakkale, dört mevsim turizm potansiyeline sahip

Çanakkale’nin çok güçlü bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Nilgün Gökser,

“Ülkemizin eşsiz topraklarının başında gelen şehrimiz, sahip olduğu kıyı şeridi, adaları, tarihi, kültürel ve manevi değerleri, biyolojik çeşitliliği, flora çeşitliliği ile güçlü bir turizm potansiyeline sahiptir. Doğal kültürel ve tarihi öğelerin bütünleştiği Çanakkale, dört mevsim turizm potansiyelinin değerlendirilip yıl boyu turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir il özelliğindedir. Çanakkale son yıllarda Marmara Bölgesinin en hızlı gelişen kentlerinden bir oldu. Hem iç hem de dış turizm için çok önemli gördüğümüz uluslararası ölçekte büyük yatırımlar aldı.

2018 yılında açılan Troya Müzesi, Çanakkale Tarihi Alan Başkalığı 3 Ekim 2021’de lansmanını yaptığı “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” 12 savaş batığı ve 2 doğal resifle 14 ayrı dalış noktasında 107 yıl öncesine götüren gizemli bir dalış serüveni sağlamaktadır.

Tüm bu değerlere ulaşımı kolaylaştıracak olan 18 Mart 2022 tarihin de açılan 1915 Çanakkale Köprüsü turizm adına atılan büyük adımlardan biridir.

Bu mega projelerle bölgemizde önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı misafirlerimizin sayısında artışa neden olacak bu da ülkemiz ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Nilgün Gökser, ÇATOD olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da Çanakkale ve ülke turizmi adına değer katmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.