Turizme finansman desteği geliyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Last Updated on 15 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihracata dönük yatırımlara ve turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yıllık yüzde 9’a varan faiz oranıyla uzun vadeli finansman imkanı sağlanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaf ve sanatkarlarla iftar buluşmasının ardından açıklama yaptı.

TURİZME FİNANSMAN DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9’a varan faiz oranıyla Türk lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz.

Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek, döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9’a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz.

TURİZME 50 MİLYAR LİRA

Proje finansmanı prensipleriyle harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak bu krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizm için olmak üzere toplamda 150 milyar liralık bir kaynak ayırdık.

KOBİ’ler için 250 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 1.5 milyar lira limiti olan yüzde 9’a varan yıllık faiz oranı ve 2 yılı ödemesiz 3 ila 10 yıl arası vade ile kullandırılacak bu kredi paketinin sektörlerimize hayırlı olmasını diliyorum.