THY yurt dışı uçuş ağına bir noktayı daha ekledi

Last Updated on 2 Haziran 2022 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY), Güney Sudan’ın başkenti Cuba’yı uçuş ağına ekledi.

Türk Hava Yolları, 1 Haziran tarihinden itibaren Güney Sudan’ın başkenti Cuba’ya başlattığı seferle uçuş ağını genişletmeye devam ediyor.

AFRİKA KITASI’NDA 62. NOKTA

Afrika’yı dünyada en fazla noktaya bağlayan Türk Hava Yolları, yeni uçuş noktasıyla Afrika Kıtası’nda sefer düzenlediği destinasyon sayısını 62’ye çıkarmış oldu.

Bayrak taşıyıcı marka Boeing B737-8 tipi uçaklarıyla icra edeceği Cuba seferlerini Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştirecek.

Hat açılışı için Cuba Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen tören sırasında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Her geçen gün artan endüstriyel yatırımlar sayesinde orta ve uzun vadede Afrika’nın dünya turizmi ve ticareti için öneminin artacağına inanıyoruz. Bu kapsamda Türk Hava Yolları olarak Güney Sudan’ın başkenti Cuba uçuşlarına başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gelişen pazar ve artan talepler ile Afrika’yı dünyaya bağlamaya devam edeceğiz” dedi.

129 ÜLKE 338 DESTİNASYON

Cuba (Güney Sudan) ile uçuş gerçekleştirdiği ülke sayısını 129 destinasyon sayısını da 338’e çıkaran Türk Hava Yolları; yeni destinasyonlarla misafirlerine sınırsız bağlantı imkânı sunarken aynı zamanda kalitesini ve hizmetini de dünyanın dört bir tarafına taşımaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları, havayolu yolcu taşımacılığının yanında, geniş uçuş ağında sunduğu kargo taşımaları ile de ülkelerarası ticari bağları geliştirmek için önemli bir köprü vazifesi görüyor.

Tarifeli uçuş saatleri:

Uçuş No

GünKalkış

Varış

TK613

Pazartesi – Çarşamba – Cuma

IST03:0508:00

JUB

TK614

Pazartesi – Çarşamba – Cuma

JUB10:0016:40

IST

 

*Tüm saatler lokaldir