İzmir’de sushi deneyebileceğiniz mekanlar

Last Updated on 12 Ağustos 2022 by Yaşar Çelik

Bazı insanlar sushi kelimesini duyar duymaz sevmediğini söylüyor. Fakat önyargısını kırıp bir kere deneyenler ise bir daha vazgeçemiyor. Burada önemli olan nokta doğru mekanda doğru sushiyi bulmak. izmir sushi mekanları

Ülkemizde birçok farklı çeşitte yapılan sushi, ülkemizde gün geçtikçe daha fazla yayılmaya başladı. Sushi hizmeti veren mekanlar aynı zamanda diğer Uzakdoğu yemeklerini de servis ediyor. Gelin İzmir’de bu tatları deneyebileceğiniz mekanları #TGilekeşfet‘meye çıkalım.

SushiCo

SushiCo

Sushi denildiği zaman istisnasız akla gelen ilk mekanlardan biri SushiCo oluyor. Çin, Japon ve Thai mutfağından yemeklerin yer aldığı geniş bir menüye sahip olan SushiCo’nun spesiyalleri arasında; özel sushi roll’lar, zencefil soslu çıtır tavuk, çıtır patlıcanlı dana eti, kızarmış pekin ördeği, trüflü ebi tempura roll ve kızartılmış dondurma var.

Sushiyi  ilk defa tadacaksanız pişmiş sushilerden başlayabilirsiniz. Sushi müptelalarının gözdesi ise California Roll. İçerisinde yengeç eti, avokado, salatalık ve taklit yengeç bulunuyor. Sushi dışında bir şeyler denemek isterseniz de karidesli noodle, çıtır dana, çin mantısı, ramen gibi çeşitlere göz atabilirsiniz.

Adres: Kültür, Şht. Nevres Blv. No: 2 D:F, 35220 Konak/İzmir

Çalışma Saatleri: 11:30 – 22:00

Red Dragon

Red Dragon

Türkiye’nin en iyi 10 Çin restoranı arasına girmiş Red Dragon, yıllardır çizgisini koruyan ve lezzetinden taviz vermeyen mekanlardan birisi. Ortamın verdiği hava ile birlikte çalışanların ilgili ve güler yüzlü oluşu mekanın artı yönlerini daha da arttırıyor. Sushi tercihinizi Spring Roll’dan yana kullanabilirsiniz. Bunun dışında hafta içi öğle saatlerinde öğle menüsü çıkartılıyor. Öğle menüsünde tavuk ve et çeşitleri pilav ile servis ediliyor.

Adres: Alsancak Efes İş Hanı, Şevket Özçelik Sk. No:57A, 35220 Konak

Çalışma saatleri: 11:00 – 23:00

Sushitto

Sushitto

Sushitto, açıldığı ilk günden itibaren bu mutfağı sevenlerin sıklıkla uğradığı ve sipariş verdiği bir restoran haline gelmeyi başardı. Özellikle rakiplerinden ayıran en büyük özelliği ise paket servisi. 45 dakikada teslim özelliği ile bu konuda oldukça iddialılar. Boston Roll, Ebi Rainbow Rool ve Rock N Roll, 8 parça halinde geliyor. Bunların yanına yakışacak bir lezzet daha arıyorsanız 12 parça olan Ebi Ten Roll’u ekleyebilirsiniz. Ayrıca pilavları da sushileri kadar başarılı. Menülerinde sebzeli yumurtalı pilav bulunuyor. Yumurta olması sizi korkutmasın. Çünkü yoğun bir tada sahip değil.

Adres: Tersane Mahallesi, Yali Blv. No:16 D:1A, 35600 Karşıyaka/İzmir

Çalışma saatleri: 11:45 – 23:00

Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen

Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen

Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen oldukça geniş bir menüye sahip. Klasik sushi ve sıcak pişmiş çıtır sushi lezzetleri günlük taze olarak ve en lezzetli Asya sosları ile hazırlanıyor. Sushilerin yanında mekanın noodle çeşitleri çok fazla övülüyor. En sevileni ise Pad Thai. Noodle, karides, yer fıstığı, yumurta ve soya filizi hazırlanan bu yemek, yediğiniz zaman tadı damağınızda kalıyor ve tekrar yemek istiyorsunuz. Hazır gitmişken ekşili tavuk sipariş etmeyi unutmayın. izmir sushi mekanları

Adres: Bostanlı, 1810. Sk. No:3C, 35590 Karşıyaka/İzmir

Çalışma saatleri: 12:00 – 22:00

Daha farklı mutfak deneyimi yaşamak istiyorsanız göz atabilirsiniz: İstanbul’da füzyon mutfağını deneyimleyebileceğiniz 6 restoran