ATOR: Lider Türkiye

ATOR'dan Türkiye İçin Erken Rezervasyon Değerlendirmesi

Last Updated on 3 Ağustos 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR): Rusya’ya gelen turist sayısında Türkiye liderliğe oturdu

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2022’nin ikinci çeyreğinde Rusya Federasyonu’na en sık seyahat eden turistlerin hangi ülke vatandaşı olduğunu belirledi.

Yapılan araştırmalara göre Nisan – Haziran 2022 döneminde yaklaşık dört bin Türk vatandaşının Rusya’yı turizm amaçlı ziyaret ettiği kaydedilirken, bu dönemde gelen turist sayısında lider ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıktı.

Rusya’ya gelen turist sayısında ikinci sırada ise raporlama döneminde 2 bin 300 turistle Kazakistan yer alırken, ATOR, Türkiye ve Kazakistan’dan gelen turistlerin daha çok iş amaçlı seyahat yaptığının varsayıldığını aktarıyor.

Turist sayısı bakımından üçüncü sırada bin 800 kişiyle Almanya yer alırken, Almanya’yı 2 bin turistle bin 600 turistle Özbekistan ve İran izledi.

Genel olarak yüksek sezona denk gelen son çeyrekte Rusya’ya gelen turist akışının 23 bin 800 kişi olarak gerçekleştiği belirtilirken, ziyaret sayısı geçen yıla göre yüzde 50, kriz öncesi 2019 yılına kıyasla 63 kat düşüş gösterdi.

Gazetemru.com’un haberine göre 2019 yılının aynı döneminde Rusya’ya gelen turist sayısı 1.5 milyon kişi olarak açıklanmıştı.

ATOR, yabancı turist sayısındaki en büyük engelin sınırlı uçak sefer sayısı ve uluslararası ödeme sistemleri VISA ve Mastercard’ın Rusya kısıtlamaları olduğunun altını çizdiği açıklamasında, “Yabancı turistlerin Rusya’ya gelebilmek için hiçbir araca sahip olmadığı anlaşılmaktadır. Rusya’ya uçuşların belirli ülkeler dışında neredeyse olmadığı ülkelerin sakinleri, aynı zamanda Rusya’da kredi kartlarını da kullanamamaktadır. Bu noktada elektronik vize uygulamaları bile büyük olasılıkla turizm sektörüne yardımcı olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.