2022 yaz sezonuna ilişkin verileri paylaştı

Rosturizm lağvedildi

Last Updated on 13 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı (Rosturizm) Zarina Doguzova, 2022 yaz sezonuna ilişkin verileri paylaştı.

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı (Rosturizm) Zarina Doguzova, Mayıs – Ağustos 2022 döneminde yaklaşık 25 milyon kişinin tatillerini Rusya’da geçirdiğini belirtirken, iç turizmde rakamların pandemi öncesi ve geçen yılki rakamları aştığını söyledi.

GÜNEY DESTİNASYONLARI

Kişisel Telegram hesabında açıklamalarda bulunan Doguzova, yaz sezonu olarak tabir edilen Mayıs – Ağustos ayları arasında ülkede yaklaşık 25 milyon kişinin tatil yaptığını vurgularken, “Kısıtlamalara rağmen, yaz sezonu tatilleri popüler güney destinasyonlarında gerçekleşti. Bu yaz Kırım tatili talepleri, 2021’in aynı dönemine göre yüzde 19 azalmasına rağmen Krasnodar Bölgesi’ne turist akış göstergeleri geçen yılki oranları aştı” diye konuştu.

Doguzova, aynı zamanda Kuzey Kafkasya tatillerine olan ilginin geçen yıla göre neredeyse iki katına çıktığının altını çizerken, iç turizmde turistlerin çoğunlukla şehir gezileri amacıyla St. Petersburg, Moskova ve Moskova bölgesi ile birlikte Nizhny Novgorod ve Kazan’ı ziyaret ettiğini aktardı.

REZERVASYONLAR ÜÇE KATLADI

Hükümetin sunduğu turizm geri ödeme programı (Cashback) sayesinde sonbahar ve kış başı tur satışları ve otel rezervasyonlarının da üçe katlandığını belirten Rosturizm Başkanı, iç turizmle ilgili resmi ve kesin sonuçların eylül ayı tatil faaliyetleri dikkate alınarak özetleneceğini de sözlerine ekledi.

RUS TURİSTLERİN AVRUPA SEYAHATİNDE YÜZDE 95’LİK DÜŞÜŞ

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin Avrupa’ya seyahatlerinin, bu yılın yaz döneminde 2019’un aynı dönemine kıyasla yüzde 90 ila 95 oranda düştüğünü bildirdi.

ATOR’dan yapılan yazılı açıklamada, 2022 yılının ilk yarısında Rusların Avrupa’ya 1.2 milyon seyahat gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

2019’un aynı döneminde 8 milyon Rusya vatandaşının Avrupa’yı ziyaret ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, Avrupa’ya seyahatlerin sayısındaki sert düşüşün ana nedeni olarak havacılık sektörüne yönelik yaptırımlar ve Avrupa ülkelerinin Rus vatandaşlarına yönelik katılaştırdığı vize politikaları gösterildi.