İşte İngilizlerin 2022 tatil tercihlerini ortaya koyan araştırma

Last Updated on 11 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

İşte İngilizlerin 2022 tatil tercihlerini ortaya koyan araştırma… İngiliz Seyahat Acentaları Birliği – ABTA tarafından 2022 yılı için gerçekleştirilen pazar araştırmasının sonuçları açıklandı.

İngiliz Seyahat Acentaları Birliği – ABTA tarafından gerçekleştirilen ABTA Holiday Habits 2022 pazar araştırmasının sonuçları Fas Marakeş’te düzenlenen The Travel Convention’da açıklandı.

KATILIMCILARIN 3’TE 2’Sİ TATİL PLANLIYOR

Araştırmanın sonuçlarına göre artan yaşam maliyetleri ve enflasyona rağmen İngilizlerin 3’te 2’si önümüzdeki 12 ay içerisinde tatil yapmayı planlıyor.

İngilizlerin seyahat ve tatil alışkanlıklarını ortaya koyan İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA) Holiday Habits 2022 raporuna göre 2 bin katılımcının %61’i 2023 yılında yurt dışına seyahat edeceklerini belirtiyor.

Katılımcılar, artan fiyatlara rağmen tatil harcamalarından kesintiye gitmeyeceklerini açıklıyor.

TATİL PLANLARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEKLER

Ancak birçok katılımcı, artan fiyatlar nedeniyle seyahat planlarında bazı değişiklikler yapmayı planlıyor.

Ankete göre katılımcıların %36’sı daha az tatile çıkacaklarını, %28’i daha ucuz seyahat ve ulaşım seçeneklerini tercih edeceklerini, %23’u dışarıda daha az yemek yiyeceklerini, %14’ü ise hiç tatile çıkmayacaklarını belirtiyor.

Katılımcıların üçte biri (%31) gelecek yıl tatillerinde daha fazla para harcayacaklarını, %46’sı aynı parayı harcayacaklarını, %23’ü ise daha az harcama yapacaklarını ifade ediyor.

ACENTA TERCİHİNDE ARTIŞ

Diğer yandan 2022 yılında seyahat acentası kanalıyla rezervasyon yapanların sayında artış yaşandı. 2019 bu oran %34 seviyesindeyken; 2022 yılında bu oran %36 oranına yükseldi. Özellikle gençlerden ve genç ailelerde artış yaşandı.

Seyahat acentası kanalıyla rezervasyon yapanların ana motivasyonları rezervasyon kolaylığı (%44) ve iptal veya yaşanacak sorunlar için yardımcı olacak mercilerin, muhatap bulunacak kişilerin olması (%35) olarak belirtildi.

Yurt dışı tatilleri için paket turlar oldukça popülerdi. Yurt dışına çıkan tatilcilerin üçte ikisi (%63) paket turları tercih etti.

İngilizlerin paket turları tercih etmesinin önde gelen nedenleri olarak; fiyat – kalite performansı (%34), yaşanacak sorunların hızlı çözümü (%29), her şey dahil sistemi (%28) olarak açıklandı.

PANDEMİ SONRASI GÜVENCE ARAYIŞINDA ARTIŞ

Rapor sonuçları, diğer yandan pandemi sonrasında tatilcilerin daha fazla güvence talep ettiklerini de ortaya koydu.

Tatilcilerin %71’i kapsamlı seyahat sigortası yaptıracaklarını, %63’ü tatil paketi sözleşmesinin hüküm ve koşullarına daha fazla dikkat edeceklerini ve %61’i ABTA üyesi firmalarla rezervasyon yaptıracaklarını belirtti.    İşte İngilizlerin 2022 tatil tercihlerini

İSPANYA YİNE EN GÖZDE DESTİNASYON

Anket sonuçları diğer yandan; ankete katılanların %31 oranıyla İspanya’yı tercih ettiğini ve İspanya’nın İngilizler arasında en popüler destinasyon olmaya devam ettiğini ortaya koydu. Fransa, %20 oranıyla ikinci sırada yer alırken, onu %12 oranıyla ABD ve İtalya izledi.