Abuzer Aydın TGA Yönetim Kurulu için adaylığını açıkladı

Abuzer Aydın TGA
Seyahat acentası “Blue Bosphorus Turizm” ve “Euphrat Nemrut Hotel”in sahibi Adıyamanlı turizmci Abuzer Aydın

Last Updated on 16 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Seyahat acentası “Blue Bosphorus Turizm” ve “Euphrat Nemrut Hotel”in sahibi Adıyamanlı turizmci Abuzer Aydın, TGA Yönetim Kurulu için adaylığını açıkladı.

Blue Bosphorus Turizm’in sahibi Abuzer Aydın; Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu için adaylığını açıkladı.

Turizm alanındaki çalışmalarına 1987 yılında, konaklama sektöründe aile işletmesi olan Euphrat Nemrut Hotel’in yönetimde yer alarak başlayan Abuzer Aydın; sahibi olduğu Blue Bosphorus Turizm ile Endonezya, Kore, Tayvan ve Tayland’dan incoming operasyonları düzenliyor.

Abuzer Aydın, adaylık açıklamasında; “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin değerli üyelerini en iyi şekilde temsil etmek adına adaylığını açıkladığını” belirtti.

Aydın, 27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Seçimleri’nde tüm meslektaşlarını oy kullanmaya davet etti.

Adıyamanlı turizmci Abuzer Aydın’ın adaylık açıklaması şu şekilde:

Sevgili Dostlarım, Değerli Meslektaşlarım;

15 Temmuz 2019 tarihinde kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, kısa adı TGA, yurt içi ve yurt dışında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, doğal, kültürel, biyolojik ve insan ürünü mirasların keşfedilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması, kısa, orta ve uzun vadeli iletişim, pazarlama çalışmalarıyla Türkiye turizm kapasitesi ve turizm yatırımlarının ülke ekonomisindeki payı ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla bakanlık tarafından kurulmuştur.

Kurulduğu günden itibaren 4 yıllık sürede ülke tanıtımına büyük katkı sağlamıştır.

TGA, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tabi tutulmaktadır. Yönetim, İcra ve Danışma Kurulları’ndan oluşan Ajansın karar organı Yönetim Kurulu’dur.

Yönetim Kurulu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı başkanlığında bir araya gelmiş 15 kişiden oluşmaktadır. Yürütme organı olan İcra Kurulu’nda ise Tanıtma Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Bakan Yardımcısı’nın başkanlığında, Tanıtma Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeleri arasından bakan tarafından seçilen 3 kişi olmak üzere 5 kişi bulunmaktadır.

27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Seçimleri için; 7183 Sayılı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun’un 3. Maddesi 3. Fıkrasında yer alan “… seyahat acentası işletme belgesi sahiplerinin ilgili mevzuat uyarınca kendi aralarında yapacakları seçimle belirlenecek bir kişi olmak üzere…” şeklinde ifade edilen ilgili hükmü gereğince Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi belirlenecektir.

Seyahat acenteleri tarafında yapılan çalışmaların yeterli olmadığını ve daha fazla katkı sağlanması gerektiğini, bacasız sanayi turizmin bel kemiği olan seyahat acentelerinin TGA’da daha aktif olması adına, 25. Dönem TÜRSAB Genel Kurulu’nda yapılacak olan TGA yönetim kurulu üyeliği için, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin değerli üyelerini en iyi şekilde temsil etmek adına adaylığımı açıkladığımı kamuoyuna bildirmekten memnuniyet duyarım.

Kendimi sizlere kısaca tanıtmak isterim.

Aslen Malatya Pütürge nüfusuna kayıtlıyım, Adıyaman Kahta ilçesi Karadut Köyü’nde, 1972 yılında doğdum ve büyüdüm. İlkokulu Karadut Köyü’nde, ortaokulu ise Kahta’da okudum.

Evli ve 2 kız, 2 erkek çocuk babasıyım. Şu anda İstanbul’da ikamet etmekteyim.

Turizm sektöründe ilk başta baba mesleği olan ev pansiyonculuğunu, pansiyonculuk ve otelcilik yaparak hizmete başladım. Sizlerin de bildiği gibi 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan, volkanik bir dağ olan Nemrut hem bir doğal anıt hem de insan eliyle şekillendirilmiş tarihi eseri, bu esere en yakın konumda bulunan 1987’den beri EUPHRAT NEMRUT HOTEL’İN işletmecisi ve sahibiyim.

Acentecilik mesleğine 2015 yılında; 2600 No’lu OGZALA TURİZM acentesini satın alarak adım attım.

Seyahat acenteciliği sektöründe Blue Bosphorus Turizm markasıyla incoming yapmaya devam etmekteyiz.

Endonezya, Kore, Tayvan ve Tayland ülkelerinden gelen turistleri ülkemizde misafir ediyoruz.

27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan TÜRSAB Seçimleri’nde tüm meslektaşlarımı oy kullanmaya davet ediyorum.

Şimdiden destek verecek tüm meslektaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kalın sağlıcakla.

Saygılarımla,

ABUZER AYDIN

25. Dönem TÜRSAB II. Dönem TGA Yönetim Kurulu Adayı