MICE sektöründe iptaller başladı

Kongre
İstanbul

Last Updated on 16 Kasım 2022 by Yaşar Çelik

Turizm sektörü iptallerden endişeli… İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı sonrasında MICE sektöründe etkinlik ve organizasyon iptalleri yaşanıyor. MICE acentaları ise, Pazar günü düzenleyecekleri bir program ile “İnadına buradayız” “İnadına bir ve beraberiz” mesajı verecek.    MICE sektöründe iptaller başladı

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısının ardından Taksim ve çevresindeki otellerde rezervasyon iptallerinin başladığı yönündeki habere dün yer vermiştik.

Taksim otellerinde yaşanan rezervasyon iptalleri sonrasında MICE acentaları da organizasyon iptallerinin başladığı yönünde paylaşımlarda bulunuyor.

MICE acentaları, Kasım ayında olmamıza rağmen Ocak ayı için organizasyon iptali aldıklarını, bazı organizasyonların ertelendiği yönünde bilgiler paylaşıyor.

CANTEKİN TEMİZER: IBTM VE ILTM FUARLARINDA TEK SES OLMALIYIZ

SITE Turkey Başkanı Cantekin Temizer

SITE Turkey Başkanı Cantekin Temizer, “daha çok münferit rezervasyonların iptal olduğuna” dikkat çekerek; “bundan sonrası için paniğe kapılmadan, etkin dış ilişkiler yürüterek; tek ses olarak birlik mesajı verilmesi gerektiğini” belirtti.

Cantekin Temizer’in yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmeleri şu şekilde:

“Şu anda İstanbul’da daha çok münferit rezervasyonlar iptal oluyor. Özellikle Kasım ve Aralık ayı için gelen rezervasyonlarda iptaller yaşanıyor. 2023 yılı için de Haziran’a kadar iptal olan toplantı grupları var. Ancak şu anda bunlar yüksek oranda değil. Önemli olan; dış dünya ile çok iyi iletişim kurmak ve etkin dış ilişkiler yürütmek… Diğer yandan MICE sektörü için önem taşıyan IBTM ve ILTM Fuarları’na etkin bir katılımla, tek ses olarak mesaj vermeliyiz.”      MICE sektöründe iptaller başladı

HÜSEYİN KURT: PANDEMİ SONRASINDA SEKTÖR YAŞANACAK BİR OLUMSUZLUĞU DAHA KALDIRAMAZ

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt
Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt

I-MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt; pandemi döneminde MICE sektörünün en ağır yarayı aldığını hatırlatarak; “Sektörün bu dönemde yaşanacak olumsuzlukları yönetebilmesinin ve yüklenebilmesinin mümkün olmadığına” dikkat çekti.

“ÜZÜLEREK PAYLAŞMAK İSTERİZ…”

Hüseyin Kurt, açıklamasını “Bu saldırıyla birlikte otellerde münferit düzeyde rezervasyon iptalleri ve bazı etkinlik ve organizasyonların ertelendiği veya iptal edildiği bilgisini bu vesileyle üzülerek paylaşmak isteriz” ifadeleriyle tamamladı.

I-MICE DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN KURT’UN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

“Gerçekleşen menfur saldırı ile birlikte yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileriz.

Birlik ve beraberliğimize kast eden menfur saldırının münferit olarak kalması ve bir daha asla tekrar etmemesi vatandaşlar ve bu tip saldırılarda en ağır yarayı alan sektör temsilcileri olarak şu andaki en büyük temennimiz.

Pandemi döneminde aldığımız ticari kayıplar ortada. Bu yaraları sarmaya başladığımız, Uluslararası etkinlik, organizasyon, kruvaziyerler ve yurt dışından misafir çeşitliliğin arttığı bu dönemde, gerçekleşen bu saldırı sonucunda odağı insan ve turist olan turizm sektörünün ve sektör paydaşlarının olası bir kriz, patlama, saldırı vb. bir olayı yüklenebilmesi ve yönetebilmesi mümkün değildir.

Bu saldırıyla birlikte otellerde münferit düzeyde rezervasyon iptalleri ve bazı etkinlik ve organizasyonların ertelendiği veya iptal edildiği bilgisini bu vesileyle üzülerek paylaşmak isteriz.”

MICE SEKTÖRÜNDEN “İNADINA BURADAYIZ; İNADINA BİR VE BERABERİZ” MESAJI

Diğer yandan MICE sektörünün temsilcileri birlik, beraberlik mesajı vermek; sektörüne ve bölge esnafına sahip çıkmak amacıyla 20 Kasım Pazar günü bir program düzenleyecek.

I-MICE ve Antonina Turizm koordinasyonunda düzenlenecek programa ilişkin duyuru ise şu şekilde:

İnadına buradayız.

İnadına bir ve beraberiz. Pazar günü Beyoğlu’ndayız.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) ve Antonina Turizm koordinasyonunda, Sanat tarihçisi Atilla Tuna eşliğinde pazar günü Beyoğlu gezisinde bir araya geliyoruz.

İstanbul’un kalbi Beyoğlu, Taksim’de gerçekleştireceğimiz programla, hep birlikte “İnadına buradayız.” “İnadına bir ve beraberiz” derken programımız esnasında yapacağımız küçük alışverişler ve yemek programımız ile birlikte esnafımıza da dokunuyor olacağız.

Gelin hep birlikte olalım.

Gelin hep birlikte buradayız. Bir ve beraberiz mesajını verelim.