Tur operatörlerine yapılan harcamalar artışta…

Tur operatörlerine yapılan harcamalar

Last Updated on 30 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da tur operatörlerine yapılan harcamalar artışta… Rusya’nın en büyük özel bankalarından Tinkoff Bank araştırmalarının sonuçlarına atıfta bulunan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusların tur operatörlerine yaptığı harcamaların bu yıl yüzde 26 ila 31 oranında daha fazla olduğunu bildirdi.

Tinkoff Bank’ın yaptığı araştırmaya göre Mart – Haziran ayları arasında seyahat acentesi kategorisinde yapılan harcamalar geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26 oranında artış gösterdi.

Uzmanlar bu durumu Booking.com’un faaliyetlerine son vermesi ve uluslararası ödeme sistemine bağlı kredi kartlarının devre dışı bırakılması nedeniyle Rusların bağımsız seyahatlerde zorluk yaşamasına bağlıyor.      Tur operatörlerine yapılan harcamalar

Organize tur hizmetlerine daha fazla yönelen Rusların ayrıca daha sık tren ve uçak bileti satın almaya başladığını ortaya koyan Tinkoff Bank, öte yandan konaklama harcamalarında yüzde 45 ile keskin bir düşüş yaşandığını gözlemledi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği – ATOR, 9 Mart itibariyle Rusların otel rezervasyonlarındaki düşüşün başladığına dikkat çekerken, Temmuz – Kasım döneminde tur operatörlerine yapılan harcamaların yüzde 31 ile sürekli artmaya başladığına, öte yandan otel rezervasyonlarında ise yüzde 61 ile düşüşün daha da belirgin hale geldiğine vurgu yaptı.

Rus turistlerin uçak ve tren bileti harcamaları ise yüzde 129 artışın kaydedildiği 13 ve 21 Eylül tarihlerinde en yüksek seviyelerine ulaştı.

OneTwoTrip: DIŞ HATLARDA LİDER TÜRKİYE

Rusya’da faaliyet gösteren çevrimiçi tur arama ve rezervasyon hizmeti OneTwoTrip, Rus turistlerin Kasım’da en fazla seyahat etmek istediği destinasyonların iç hatlarda Moskova, dış hatlarda ise Türkiye olduğunu belirledi.

Gazetemru.com’un haberine göre; sonbahar mevsiminin son ayında Rusların uçak ve tren bileti rezervasyonlarını analiz eden uzmanlar, turistlerin yüzde 44’ünün Rusya içinde seyahatle ilgilendiğini kaydederken, geri kalanının ise yabancı ülkeleri düştüğünü söyledi.

Yurt içi destinasyonlar arasında başkent Moskova, bilet taleplerinin yüzde 18’ini oluştururken, St. Petersburg taleplerde yüzde 13.5 ile ikinci sırada yer aldı.

Rusya’da ilk 10’da yer alan diğer destinasyonlar arasında taleplerin yüzde 4’ünü oluşturan Mineralnye Vody, yüzde 3.7 ile Kaliningrad, yüzde 3.6 ile Kazan, yüzde 2.8 ile Ekaterinburg, yüzde 2.7 ile Ufa, yüzde 2.6 ile Mahaçkale ve yüzde 2.3 ile Novosibirsk yer aldı.

Rusların en sık tren bileti aradıkları şehirler, taleplerin yüzde 33’ünü oluşturan St. Petersburg ile yüzde 25 paya sahip olan başkent Moskova oldu.

Dış hat uçak biletlerinde ise Türkiye, bilet taleplerinin yüzde 8.6’sı ile birinci sırada yer alırken, popüler yabancı ülkeler listesinde ikinci sırada yüzde 6.7 ile Özbekistan, üçüncü sırada ise yüzde 4.5 ile Tayland bulunuyor.    Tur operatörlerine yapılan harcamalar