Suudi Arabistan’dan yeni Türkiye kararı

Diyanet: Turist Vizesiyle Hac İbadeti

Last Updated on 17 Aralık 2022 by Turizm Günlüğü

Suudi Arabistan’dan yeni Türkiye kararı: Suudi Arabistan, Türkiye’den umre ziyareti için Mekke ve Medine’ye gidecek vatandaşlara kolaylık tanıyacak. İşte detaylar…

Suudi Arabistan, Türkiye’den umre ziyareti için Mekke ve Medine’ye gidecek vatandaşlara kolaylık tanıyacak yeni çalışmasını açıkladı.

Suudi Arabistan, Türkiye’den ibadet amaçlı Mekke ve Medine’yi ziyaret edenlere yönelik bazı kolaylık sunacak.            Suudi Arabistan’dan yeni Türkiye kararı

48 SAAT İÇERİSİNDE VİZE TEMİN EDİLEBİLECEK

Buna göre Türk vatandaşları, Türkiye’deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu aracılığıyla turist vizesi alarak Suudi Arabistan’a gidebilecek ya da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Türkiye’de akredite olan seyahat ve turizm ofisleri aracılığıyla da 48 saat içerisinde vize temin edebilecek.

ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet edenler veya Schengen vizesi sahipleri; Cidde, Medine, Riyad ve Dammam şehirlerindeki uluslararası havaalanlarından da vize alabilecek.

NUSUK PLATFORMU

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının Suudi Arabistan Turizm Otoritesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği Nusuk platformu aracılığıyla Türk vatandaşlığına sahip olanlar birçok hizmete kolay şekilde erişim sağlayabilecek.

Nusuk platformu, Türk vatandaşları için oluşturduğu web sayfası “nusuk.sa/tr” aracılığıyla, ziyaretçilerin sitede yer alan mevcut programlardan birini satın alarak umre vizesini alabilmesine ve ayrıca bir dizi hizmetten de faydalanabilmesine imkan sunacak.