Rusların Ocak ayı seyahat planları belli oldu

Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar
Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar

Last Updated on 9 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Rusların Ocak ayı seyahat planları belli oldu… Online seyahat servisi tutu.ru araştırmaları, 2023 yılının Ocak ayında seyahat planlayan Rusların hangi şehirlere uçacağını ortaya koydu.

Rusya’da faaliyet gösteren online seyahat servisi Tutu.ru araştırmaları, uzun yeni yıl tatilleri sonrası seyahat planlayan Rusların hangi şehirlere uçacağını belirledi.

10 – 31 Ocak tarihleri için satın alınan uçak biletlerinin dikkate alındığı araştırmaya göre seyahat faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 80’i Rusya içinde gerçekleşirken; ortalama tutar tek yön Çin 7 bin 677 Ruble’ye ulaştı.

St. Petersburg, Rusların seyahat tercihlerinde popüler destinasyonlar listesinin başında yer alırken, bu noktaya biletlerin en çok Samara, Mahaçkale, Ufa ve Murmansk’tan satın alındığı gözlemlendi.

Gazetem.ru’nun haberine göre listenin en altında Soçi yer alırken, Soçi’ye gitmeyi planlayanların çoğu Ekaterinburg, Krasnoyarsk ve Tümen sakinleri oldu.

2022 YILINDA EN ÇOK UÇAK BİLETİ SATILAN ÜLKELER

Yıl içerisinde uçak bilet rezervasyon ve satışlarının incelendiği araştırmalar, Rusların 2022 yılında en çok Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan’a seyahat ettiğini ortaya çıkarırken, aynı zamanda Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye, Belarus, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Gürcistan en popüler destinasyonlar arasında yer aldı.

Tacikistan’ın 2022 yılında yurt dışına seyahat eden Ruslar arasında yüzde 17.22 ile en fazla talep gören ülke olduğu kaydedilirken, geçen yıl bu rakamın sadece yüzde 4.89 olduğuna dikkat çeken uzmanlar, Kazakistan’a seyahat taleplerinin beş kat arttığını da vurguladı.

2022’de komşu ülkelere uçuş talebindeki artış OneTwoTrip tarafından da kaydedilirken, Tacikistan’a olan talep dört kattan fazla arttığını bildiren seyahat hizmeti, ancak en popüler yurt dışı destinasyonunun yüzde 18.4’lük pay ile Ermenistan olduğunu, bu ülkeyi yüzde 14.6 ile Türkiye ve yüzde 11.9 ile Tacikistan’ın izlediğini aktardı.

Çevrimiçi bilet satış hizmeti Kupibilet servisine göre 2022 yılında Rusların en sık gittiği yurt dışı destinasyonları sırasıyla Türkiye, Ermenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan olurken, yurt içi destinasyonlarda ise başkent Moskova, St. Petersburg ve Soçi en çok tercih edilen şehirler oldu.    Rusların Ocak ayı seyahat planları