Doğuş Grubu’ndan 120 Euro’luk otel yatırımı

Foto: Total Croatia News

Last Updated on 26 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Doğuş Grubu’ndan 120 Euro’luk otel yatırımı: Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Maraska binasını otel olarak açıyor. 120 milyon Euro’luk yatırıma mal olan otel Hyatt markasıyla hizmet vermeye başlıyor.

İspanya, ABD, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde özellikle ikonik turizm tesislerini satın alarak adını duyuran Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 2019 yılında bankalarla yapılandırma sürecine girmesinin ardından, bazı varlıklarını satmış ve birçok ülkeden de çekilmişti.

Doğuş Grubu, Türkiye’deki oteller olmak üzere ABD’de Tommy Hilfiger ile Miami’de ortak olduğu The Raleigh otelini 103 milyon dolara, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı ise Meksikalı RLH Properties’e 210 milyon Euro’ya satmış, Atina’daki Hilton Oteli’ni de elden çıkarmıştı.        Doğuş Grubu’ndan 120 Euro’luk otel yatırımı

Doğuş Grubu bir yandan satış işlemlerini artırırken bir yandan da Hırvatistan’ın ikonik yapılarından biri olan Maraska otelini de yapmayı sürdürmüştü.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre; 2015 yılında satın aldığı Maraska binasını dünyaca ünlü Hyatt markasıyla hizmete almaya karar veren Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, 120 milyon Euro’luk yatırımla kurduğu 130 odalı otelin kapılarını bu hafta açıyor.

Otelin açılış haberini Türkiye’nin Hırvatistan Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran duyurdu.

1821 YILINDA LİKÖR FABRİKASI OLARAK KURULDU

Zadar kentinde yer alan Maraska binası 202 yıllık bir tarihe sahip. 1821’de Girolamo Luxardo adlı bir iş insanının Hırvatistan’ın Zadar kentinde kurduğu Maraska adlı likör markasının merkezi ve deposu olarak inşa edildi.

1944’te Yugoslav partizanları tarafından kamulaştırılan Maraska binası 1990’lı yılların sonunda ise terk edildi.

130 odalı otelin rezidans kısmında ise 160 yapı bulunacak. Komplekste ayrıca seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve bir çocuk alanı da bulunacak. Her rezidans 38 ila 185 metrekare arasında değişecek.