Bakan Soylu’dan konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama

Bakan Soylu’dan konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama

Last Updated on 2 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

Bakan Soylu’dan konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama: Türkiye’ye psikolojik harp yürütülüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki bazı ülke temsilciliklerinin güvenlik gerekçesiyle kapatılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, bazı ülkelerin konsolosluklarının kapatılmasıyla ilgili, “Bir istihbarat elemanı bir ülkeye bilgileri pazarlamış, DEAŞ saldırısı olabileceği anlayışıyla Türkiye’ye bir psikolojik harp yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu’dan konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili açıklama

Bakan Soylu’nun konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“Bir istihbarat elemanı, farklı bir ülkenin istihbarat elemanı, Türkiye’de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif ediyor. Türkiye Devleti, o anı da net bir şekilde izlemiş. Elemanlık teklif ettikleriyle birlikte, birkaç gezinti gerçekleşmiş, ardından Türkiye’yi bu istihbarat elemanı terk etmiş, bu eleman sonuçları alamayınca, reaksiyonu veren ülkeye bu bilgileri pazarlamış, ondan sonra da Türkiye’de DEAŞ saldırısı olabileceği anlayışıyla Türkiye’ye bir psikolojik harp yürütülmektedir…

“60 MİLYON TURİST HEDEFİ KOYDUĞUMUZ GÜNDE…”

… Çok net ve açık her şey. 60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız.

Madem o kadar çok biliyordunuz avucunuzun içindeki PKK’nın ve YPG’nin İstiklal Caddesi saldırısını niçin Türkiye’ye haber vermediniz? Organize ettiğiniz, arkasında olduğunuz İstiklal Caddesi patlamasını neden Türkiye ile paylaşmadınız?”