Denize karşı soluklanmanın hazzı Bostanlı Gün Batımı Terası’nda yaşanır!

Denize karşı soluklanmanın hazzı Bostanlı Gün Batımı Terası’nda yaşanır! Tourism Diary MAG 8. sayısı "İzmir" çıktı.

Last Updated on 25 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Denize kadar uzanan bir dizi ahşap platforma sırtınızı verdiğinizi, gün batarken manzaranın o eşsiz tadını çıkardığınızı hayal edin… Başka bir ülkede tatil hissiyatı verse de burası tam olarak Bostanlı’da!      Bostanlı Gün Batımı Terası’nda

Muhteşem bir deniz manzarası, huzur, yeşil ve maviyi buluşturan bu seyir terası, popüler buluşma noktalarından biri haline geldi. Sonuçta Türkiye’de gün batımının en güzel konumda izlenebildiği mevkilerden biri olma özelliğine sahip.

Tourism Diary MAG “İzmir” sayısını okumak için tıklayın.

Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası

2016’da İzmirlilerin hizmetine açılan bu alan, ağaçlıklı yapay bir tepe üzerinden başlıyor ve denize kadar uzanan bir dizi platformdan oluşuyor. Doğal malzemelerden oluşan ahşap alan size harika bir atmosfer sunuyor. Bulunduğu konumdan dolayı “Orada oturmaya korkarım ben” demeyin! Ahşap yapı, çelik konstrüksiyon üzerine inşa edildiği için son derece sağlam ve güvenilir. Endişeleneceğiniz bir durum yok yani.

Yemeğini, atıştırmalığını alan İzmirliler, gün batımını kaçırmamak için adeta zamanla yarışır. Ege Denizi üzerine süzülen güneşin deniz ile buluştuğu bu eşsiz zaman dilimi, paha biçilemeyecek bir zevk verir insana. Studio Evren Başbuğ Mimarlık tarafından gerçekleştirilen proje, ödül üstüne ödül almış bir alan.

Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası

Ayrıca bu yerde aktiviteler de hemen öyle bitmiyor tabii. Piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları gibi sosyal alanların bulunduğu terasta, sıkılmadan vakit geçirmeniz mümkün.                          Bostanlı Gün Batımı Terası’nda

Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası’nı dergide okumak için tıklayın.

Gündüzü kadar gecesi de meşhur. Dekoratif aydınlatmaların ışık tuttuğu Bostanlı’da hayat daha hızlı devam etmeye başlar. Yemek sonrası termosunu kapıp gelen, köşeden bisiklet kiralayıp sahil turuna başlayan, arkadaşlarıyla sandalyelerini sırtlanıp gelen insanları görürsünüz burada.

Bostanlı Yaya Köprüsü ve Gün Batımı Terası

Burada yakalayacağınız eşsiz fotoğraf kareleri ile fenomen olabilirsiniz bizden duymuş olmayın! Gün batımında güneşin denize yavaş yavaş süzüldüğü anları başka nerede yakalayacaksınız?

En kolay ulaşıma sahip olan Bostanlı Gün Batımı Seyir Terasına otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçları ile gelebilirsiniz. Dileyenler Konak’tan Bostanlı’ya vapur ile ulaşabilir. Burada geçireceğiniz unutulmaz anlara vapur keyfiyle başlayabilirsiniz. Özel araçla gelmek isterseniz de çevrede birçok otopark var. Dilediğinize aracınızı bırakabilirsiniz.

Dergiye ulaşabileceğiniz platformlar;

  • Turizm Günlüğü: Dergiler
  • Turkcell Dergilik, Türk Telekom e-Dergi, Magzter ve Dijital Basın.

Bir sonraki sayımızda reklam ve haber ilanları için yer almak istiyorsanız iletisim@turizmgunlugu.com mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.