İtalya’da turistlere “bekleme yapma” cezası

Last Updated on 13 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

İtalya’nın Portofino beldesinde belediye Paskalya tatilinde oluşan yoğunluk sonrası turistlerin uğrak noktası olan bazı bölgelerde ‘bekleme yapmaya’ 275 euro para cezası getirdi.        İtalya’da turistlere cezası

İtalya’nın Ligurya bölgesinde Genova iline bağlı Portofino beldesinde turistlere karşı yeni bir para cezası uygulanmaya başladı. Buna göre, beldede turistlerin özellikle fotoğraf çektirmek için uğrak mekanları olan yerlerde oyalanan turistler 275 euro (5 bin 800 TL) ceza ödemek durumunda kalacak.

Portofino Belediyesi, beldede ‘kırmızı bölgeler’ olarak adlandırdığı ve turist gruplarının sık sık fotoğraf çekmek için durduğu iki bölgede ‘bekleme yapma’ kuralını hayata geçirdi.

Söz konusu karar, Paskalya tatilinde 1,7 milyon turistin İtalya şehir merkezlerini ziyaretinin ardından geldi. Bu, bir önceki yıl Paskalya tatilinde gelen turist sayısının yüzde 12 fazlası demekti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Portofino Belediye Başkanı Matteo Viacava, ‘bölgede anarşiyi önlemek için bu önlemlerin hayati olduğunu’ ve ‘turist yoğunluğunun tehlikeli hale geldiğini’ söyledi.

15 Ekim’e kadar belirli saatlerde uygulanacak olan ‘bekleme yapma’ planı, Portofino’da özellikle başka ülkelerden gelen turistlerin dolaşımını organize etmeyi hedefliyor.

Viacava, bu plan ile birlikte amaçladıklarının ‘turizmi engellemek değil, herkesin bölgedeki güzellikleri görebilmesini sağlamak olduğunu’ kaydetti.        İtalya’da turistlere cezası

Kaynak: Gazete Duvar.