2023 Yılında Türkiye Otellerinde Çalışan Sayısı Rekor Artış Gösterdi

Türkiye Turizmde Kan Kaybı mı Yaşıyor?

Last Updated on 15 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

2023 yılının Nisan ayında, Türkiye’nin otel sektörü çarpıcı bir istihdam artışı yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine dayanarak Turizm Databank tarafından yapılan yeni bir analize göre, Türkiye otellerinde çalışan sayısı, 2022’deki 320 bin dolayında olan rakamdan 369 bine çıktı.

Bu rakamlar, otelcilik sektöründe istihdamın genişlediğini ve Türkiye’deki turizm endüstrisinin canlanmaya başladığını gösteriyor. Yıl boyunca, sektörde istihdam etkileyici bir şekilde arttı, bu da pandemi sonrası dönemde turizm sektörünün sağlam bir şekilde toparlanmasının bir işareti.

Ayrıca analiz, acente çalışanlarının sayısının 72,5 bini aştığını, havayollarında ise çalışan sayısının 48,3 bin olduğunu ortaya koydu. Toplamda, turizm sektöründeki ücretli çalışan sayısı 1,148 binden 1,241 bine yükseldi.

Bu artışlar, Türkiye’nin otelcilik ve turizm endüstrilerinde istihdamın hızla genişlediğine dair açık bir işaret. Bu, Türkiye’nin turizm potansiyelinin artmasına yardımcı olan bir faktör ve sektördeki yatırımcılar ve çalışanlar için olumlu bir haber.