Emekli Maaşları ve Bayram İkramiyesi: Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak?

Emekli Maaşları ve Bayram İkramiyesi: Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak?
Emekli Maaşları ve Bayram İkramiyesi: Ne Zaman ve Ne Kadar Yatacak?

Last Updated on 15 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak? Rakam ve ödeme takvimi netleşen bayram ikramiyesi ve emekli maaşları ile ilgili detaylar açıklandı. Artış formülleri ve ödeme tarihleri hakkında tüm bilgiler bu haberde.

Emekli maaşları ve bayram ikramiyesinin ne zaman ve ne kadarlık bir miktar olarak hesaplara yatacağı konusu merakla bekleniyor. Bayram ikramiyesinde artış için iki farklı formül gündemde bulunurken, ödeme tarihleri de netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir açıklamada, “Enflasyonun emeklilerimizi ezmesine izin vermeyeceğiz. Onlar, ülkemize onlarca yıl hizmet etmiş, bu uğurda saçlarını ağartmış kişiler” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşları ve bayram ikramiyesinin ödeme takvimi ve miktarı konusunda detaylar netleşti. SSK emeklileri her ayın 17-26’sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemelerini alacaklar. Bayram öncesi hafta olan 19-25 Haziran haftasında tüm ödemelerin yapılması bekleniyor.

Nisan ayında bayram ikramiyesi yüzde 82 artışla 2 bin liraya çıkarıldı. Şimdi ise yeni bir artış gündemde. İlk formül, ikramiyenin yüzde 25 artışla 2 bin 500 liraya çıkarılması. İkinci formül ise, yüzde 50’lik bir artışla 3 bin liraya çıkarılması yönünde.