Güney Kore’ye İlk Kez Gideceklere Tur Önerisi

Güney Kore’ye İlk Kez Gideceklere Tur Önerisi
Güney Kore’ye İlk Kez Gideceklere Tur Önerisi

Last Updated on 8 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

Busan’da 2, Seul’de 3 gece konaklamalı “Kore’ye İlk Adım” Turu Güney Kore’ye ilk kez gidecekler için harika bir başlangıç sunuyor. Bu tur ile Güney Kore’de keşfedeceğiniz yerleri ve elde edeceğiniz eşsiz deneyimleri sizin için bir araya getirdik. Şimdi geriye yaslanın ve birazdan okuyacağınız tur detaylarıyla harika bir yolculuğa çıkın:

Kore’ye İlk Adım Turu’na katılmak için tıklayın.

Güney Kore’ye İlk Ziyaretçiler İçin 5 Gecelik Unutulmaz Gezi Planı!

Aralık 2023’ten Temmuz 2024’e kadar belirli tarihlerde More World Travel tarafından İstanbul’dan düzenlenen “Kore’ye İlk Adım Turu“, Güney Kore’ye ilk defa gidecekler için birçok avantaj sunuyor:

🌏 İlk defa gidenler için özel olarak tasarlanmış bir program.
🌏 Diğer Kore turlarına kıyasla daha bütçe dostu.
🌏 5 gece boyunca özenle seçilmiş bir rota.

Bu fırsatları ve daha fazlasını kaçırmayın! Detaylar için 👉 [TIKLAYIN] 👈

Kore’ye İlk Adım: İşte 7 Ay Boyunca Seul ve Busan Rotalı Gezi Önerisi!

Haedong Yonggungsa Temple and Haeundae Sea in Busan, Buddhist temple in Busan, South Korea.

Liman Kenti Busan

Kore’nin KTX trenleri ile 2,5 saatlik bir yolculuk sonrası varacağınız Kore’nin ikinci büyük şehri Busan’da benzersiz bir panoramik turun ardından şehrin önemli turistik merkezlerinden biri olan ve çok çeşitli deniz canlılarının bulunduğu Jakalji Balık Pazarı‘nı ziyaret ediyorsunuz.

Goryeo Hanedanlığı döneminde Naong olarak bilinen öğretmen tarafından inşa edilmiş Yonggungsa Tapınağı‘nı geziyor, ülkenin en ünlü plajlarından biri olan ve APEC (Asya Pasifik Ekonomik Topluluğu) binasının bulunduğu Haundae Plajı‘nda trenle kısa bir gezi yapıp Busan’ın muhteşem manzarasına tanıklık ediyorsunuz.

Güney Kore turları
BM Kore Anıt Mezarlığı – Busan

1950-1953 yılları arasında Kore Savaşı’nda şehit olan 16 ülkenin askerlerinin anısına inşa edilen BM Kore Anıt Mezarlığı‘nı görüyorsunuz. Türkiye burada yatan 462 şehit ile ABD ve İngiltere’den sonra üçüncü ülke. Ve Busan’da son olarak rengarenk evler, duvar resimleri, mağaza ve kafelerle dolu bir köy olan Gamcheon Kültür Köyü’nü ziyaret ediyorsunuz.

Bulguksa Tapınağı / Güney Kore

UNESCO Dünya Mirası Listesinde Yer Alan Gyongcu

Burada ilk olarak Kore’nin en ünlü tapınaklarından biri olan ve aynı zamanda hem Şilla Krallığı’nın mimari becerisinin hem de Budist inancının bir kanıtı olan Bulguksa Tapınağı‘nı ziyaret ediyorsunuz. Ardından 7. yüzyılda Silla döneminde inşa edilmiş olup Asya’daki ve hatta muhtemelen dünyadaki hayatta kalan en eski astronomik gözlemevi olan Cheomseongdae’ye uğruyorsunuz. Bir veliaht prens sarayı olan ve ışıklandırmasıyla muhteşem bir görsel şölen sunan Gyongcu Donggung Sarayı ve Wolji Göleti‘nde bir gezintiye çıkıyorsunuz.

Beautiful architecture building N Seoul tower on namsan mountain landmark of Seoul City in South Korea

Geleneksel ile Modern Hayatın Arasında Kaybolacağınız Seul

“Winter Sonata” filminin çekildiği muhteşem manzarasıyla ünlü Nami Adası’nı, sonra 174 metrelik bir mesafe boyunca uzanan ve ülkedeki en uzun cam yapı olan Sonyanggang Skywalk’ta yürüyorsunuz. Dünya kozmetik devi olan Kore’de bir kozmetik dükkanına uğruyor ardından Seul manzaralı bir gözlemevi olan N-Seul Kulesi‘ni ziyaret ediyorsunuz.

İçeriğinde bulunan C vitamini, B12 vitamini ve fosfor sayesinde antioksidan özelliği ile toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olup hem hücresel düzeyde stresi kontrol altına alan hem de kansere karşı koruyucu özelliği olan Gingseng bitkisi ile yapılan ürünlerin bulunduğu Gingseng Dükkanına gidiyorsunuz.

Gyeongbokgung Palace, South Korea. Photo by: Depositphotos

1395 yılında Joeon Hanedanlığı tarafından inşa edilen beş büyük sarayın en büyüğü olan Gyeongbokgung Sarayı ve Bucheon Hanok Köyü’nü ziyaret ediyorsunuz. Diğer ülkelerde havalimanı ya da sınır kapılarında bulunan duty free (vergisiz alışveriş) noktaları, bu ülkede şehrin içerisinde bulunduğundan bir Duty-Free Mağazasına gidiyorsunuz.

More World Travel’ın Aralık 2023 ve Ocak-Temmuz 2024 ayları arasında belirli tarihlerde düzenleyeceği İstanbul hareketli “Kore’ye İlk Adım” Turuna katılmak ve detayları öğrenmek için tıklayın: www.moreworldtravel.com/koreye-ilk-adim

Diğer Güney Kore yazılarımız için tıklayın.