Ruslar İçin Avrupa’ya Tek Yol: Türkiye

Last Updated on 3 Ekim 2023 by Turizm Günlüğü

Ruslar için Avrupa’ya tek yol: Türkiye üzerinden 2 bin km!

Rusya plakalı araçların topraklarına girişini yasaklayan Avrupa ülkelerinin sayısı artıyor. Son olarak Norveç, bugünden itibaren Rusların araçlarına sınırlarını kapattı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB ülkelerini bu yasaklardan ötürü “Nazizm” ile suçladı.

8 Eylül’de Avrupa Komisyonu, Rus plakalı araçların AB ülkelerine girişini fiilen yasaklayan yaptırımlara ilişkin bir karar yayınlamıştı. Finlandiya, Almanya, Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya tarafından uygulanan yaptırımlara, dün Bulgaristan, bugün de Norveç katıldı.

“Şimdi Schengen vizesi olan Rusya vatandaşları, özel araçlarıyla Avrupa’ya nasıl gidebilir?” sorusu sosyal medyada yoğun tartışma konusu oldu.

St. Petersburg merkezli haber sitesi Fontanka, bu soruya “Türkiye üzerinden” diye yanıt buldu.

Buna göre, şu anda Ruslar için “AB’ye girmenin” tek yolu toplam uzunluğu yaklaşık 2 bin kilometre olan bir güzergah.

Sürücülerin Rusya’dan Gürcistan sınırındaki Yukarı Lars kontrol noktasını geçmeleri, ardından Gürcistan üzerinden 490 kilometre yol alarak Türkiye sınırındaki Sarp Sınır Kapısı’ndan girmeleri, sonra Türkiye’yi yaklaşık 1500 kilometrelik yolla boydan boya geçerek Yunanistan sınırına ulaşmaları gerekiyor.

Burada İpsala Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a girerek AB topraklarına ayak basmak mümkün.

Rusların “teorik olarak” Yunanistan’dan, Rus plakalı araçlara yasak getirmeyen diğer AB ülkelerine seyahat etmesi mümkün.  Ruslar İçin Avrupa’ya Tek Yol

Ancak Yunan makamlarının bazı durumlarda Rus plakalı araçlara giriş izni vermediği, yani bu yolun da “yüzde 100 garanti” olmadığı, medyaya yansıyan haberler arasında.

Kaynak: Turkrus.com