Otel Haberleri Eylül 2023

Otel Haberleri Eylül 2023
Otel Haberleri Eylül 2023

Last Updated on 2 Ekim 2023 by Turizm Günlüğü

2023 yılının Eylül ayında öne çıkan otel haberleri dosyamızda neler var?: Otel endüstrisinin önde gelen isimleri, sektördeki yıl dönümlerini coşkuyla karşıladı, başarılı projeler ve yeni atamalarla sektörün geleceğine yön vermeye devam etti. Otel zincirleri, 2023 karnesi ile sektördeki yerlerini sağlamlaştırdı.

Otel Restoranları Haberleri Temmuz-Ağustos’23
Otel Haberleri Temmuz 2023
Otel Haberleri Ağustos 2023

Dedeman Yurt Dışı Yatırımlarına Kazakistan’da Devam Ediyor

Park Dedeman Almaty İmza Töreni

Türkiye’nin en büyük yerli ve milli otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, yurt dışı otel yatırımlarında da ivmesini hızlandırdı. Geçmiş yıllardaki yurt dışı otel tecrübelerinin yanı sıra, Kazakistan’da konumlanan “Park Dedeman Almaty” ile yurt dışındaki aktif üçüncü otelini açmaya hazırlanıyor.

Selectum Hotels & Resort 2023 Karnesini Açıkladı

Selectum Luxury Resort Belek

Selectum Hotels & Resort İcra Kurulu Üyesi Tayfun Turanlıoğlu, “Bu yıl da pandeminin etkilerini azaltmaya çalıştığımız bir sezon geçirdik. Sağlık ve güvenlik önlemlerimizi en üst seviyede tutarak misafirlerimize keyifli ve huzurlu bir tatil deneyimi sunduk. Türkiye’de Side, Belek, Kemer, Bodrum ve İstanbul’da; yurt dışında ise Küba, Vietnam ve Dominik Cumhuriyeti’ndeki otellerimizde 40’tan fazla ülkeden 350 bini aşkın misafir ağırladık. Bu yıl en çok artış gösteren pazarlarımız Almanya ve Polonya oldu. İngiltere, Romanya, Türkiye ve Rusya ise ana pazarlarımız olarak kaldı” dedi. Turanlıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Geçtiğimiz günlerde son tesisimiz olan Selectum City Ataşehir’i hizmete açtık. Bu otelimizle İstanbul’un iş ve finans merkezinde konaklama alternatifi sunuyoruz. 2024’te de yeni yatırımlara devam edeceğiz. Hem yeni destinasyonlara açılacak hem de mevcut tesislerimizi renovasyonla daha da iyileştireceğiz. Böylece turizme katkıda bulunurken yeni istihdam alanları açmayı hedefliyoruz.”

Vakko, Dünyanın En İyi Otelcilik Okulu Ehl Group (École Hôtelıère De Lausanne) Uzmanlığını Türkiye’ye Taşıyacak

Vakko YKB Cem Hakko, Vakko CEO’su Jaklin Guner, EHL Genel Müdürü Andre Mack

Vakko, eğitim alanında Vakko ESMOD Moda Akademisi ile başlattığı öncü girişimlere bir yenisini ekleyerek 130 yıllık deneyimiyle dünyanın ağırlama konusunda önde gelen eğitim ve danışmanlık merkezi EHL Group ile iş birliği anlaşması imzaladı. Vakko School of Hospitality and Service adını taşıyacak İstanbul’daki okulda eğitimler, Ocak 2024’te başlayacak.

Marriott International, Four Points Express By Sheraton İle Orta Segmentte Büyümesini Sürdürüyor

Four Points Express By Sheraton

Bu yeni marka, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da güvenilir ve ekonomik konaklama talebinin artması üzerine geliştirildi. Bu yeni markanın yaratılması, şirketin misafirlerin her türlü konaklama ihtiyacına yönelik, yerel olarak uygun ürünler sunma yaklaşımına paralel olarak geliştirildi; şirket Karayipler ve Latin Amerika’da City Express by Marriott ile orta segmente giriş yaptı, ABD ve Kanada’da StudioRes ile ilgili planlarını duyurdu. Four Points Express by Sheraton, güvenilirlik, sadelik ve tasarım ve misafir deneyiminde sunduğu değer yaklaşımı ile değer odaklı tüketicilere elverişli konumlarda kusursuz bir otel deneyimi sunacak.

Hilton Istanbul Maslak’tan 5’inci Yaşına Özel Görkemli Kutlama!

Hilton Istanbul Maslak

1 Ağustos 2018 yılından itibaren hem iş hem de seyahat için İstanbul’u ziyaret edenlerin gözdesi olan otel, geride bıraktığı beş yılda elde ettiği başarılarını taçlandıracak bir geceye imza attı. İş ortaklarının ve turizm sektörünün önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşen davete, 2023-2024 sezonunda da iş birliğini sürdürdüğü Darüşşafaka Lassa Basketbol Takımı Yönetimi de yer alırken, ünlü radyocu Doğancan Özadlı akıcı sunumu ile geceye renk kattı.

Fatih Günkent, DoubleTree by Hilton Şanlıurfa Genel Müdürü Olarak Atandı

DoubleTree by Hilton Şanlıurfa Genel Müdürü Fatih Günkent

DoubleTree by Hilton Şanlıurfa Genel Müdürlüğü’ne Fatih Günkent getirildi. Geçtiğimiz aylarda açılan otel ekibine liderlik eden Günkent, yeni görevinde 19 yıllık turizm deneyimi ve hizmet kalitesi alanlarındaki bilgi birikimi ile katkı sağlamaya devam ediyor. Adnan Menderes Üniversitesi’nde Turizm Yönetimi ve Otel İşletmeciliği / Konaklama üzerine lisans eğitimini tamamlayan Günkent, Cambridge Üniversitesi’ne bağlı Girton Collage’de eğitimine devam etti. 2004 yılında Hilton ailesine katılan Günkent, 2008 yılından bu yana Hilton Istanbul Bosphorus, DoubleTree by Hilton Malatya, Adana HiltonSA, Mersin HiltonSA’da önemli pozisyonlarda görev alarak markaya ait yeni açılan ve mevcut otellerde önemli roller üstlendi.

Shangri-La Bosphorus, Istanbul 10. Yıl Dönümünü Kutluyor

Shangri-La Bosphorus

Shangri-La Bosphorus, Istanbul, 10. yıl dönümü kutlamaları kapsamında misafirlerinin kendi Shangri-La’larını bulmalarına yardımcı olmak üzere “İstanbul 10’da” teması altında heyecan verici konaklama ve gastronomi deneyimleri sunuyor. 7 Ekim- 7 Kasım 2023 tarihleri arasında geçerli Michelin yıldızlı 10. Yıl Menüsü’nü deneyimlemek isteyenler rezervasyon için +90 212 310 52 52’yi arayabilir, Slib.Shangpalace@shangri-la.com adresine e-posta gönderebilir ya da web sitesini ziyaret edebilirler.

Ayrıca Rolls Royce ile konforlu bir havalimanı transferi, Shang Palace’da veya oda konforunda akşam yemeği, Chi, The SPA’da lavantanın benzersiz yatıştırıcı özellikleri eşliğinde rahatlatıcı bir hamam terapisi, IST TOO’nun Boğaz manzarasında zengin Türk kahvaltısı gibi birçok ayrıcalıklı deneyimle misafirler unutulmaz anlar yaşayacaklar.