Rusları Uyardı: Sınırlar Kapanabilir

Rusları Uyardı: Sınırlar Kapanabilir
Estonya / Talinn

Last Updated on 14 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Estonya’dan Ruslara uyarı: Sınırlar kapanabilir Rusları Uyardı: Sınırlar Kapanabilir

Finlandiya’nın ardından bir başka Avrupa Birliği üyesi ve Rusya’nın komşusu olan bir ülke daha sınırlarını tamamen kapatıyor.

Estonya Polis Departmanı, Rusları yakın gelecekte Rusya – Estonya sınırının kapanma olasılığı konusunda uyardı.

Özellikle iki ülke arasında kara geçişlerinde kullanılan Narva Sınır Kapısı’nda Ruslara bu tür uyarıları içeren el broşürleri dağıtılıyor.

Estonya Polis Departmanı’ndan yapılan basın açıklamasında sınırın “göç baskısı” nedeniyle kapatılabileceği belirtildi.      Rusları Uyardı: Sınırlar Kapanabilir

Raporda, “Son haftalarda Rusya, Avrupa Birliği’ne girme konusunda yasal hakkı olmayan bir grup yabancıyı kasıtlı olarak Estonya sınırına gönderdi” denildi.

OKUMA ÖNERİSİ: Finlandiya 30 Eylül’den itibaren yasaklıyor

Estonyalı yetkililer, “bu faaliyet devam ederse” Finlandiya’da yapıldığı gibi sınırı kapatmak zorunda kalacakları konusunda uyardı.

2023 yılında Kasım ayının ortalarında Finlandiyalı yetkililer, Rusya sınırındaki kontrol noktalarının işleyişini sınırlamaya başladı. Yıl sonuna kadar tüm sınır kontrol noktaları kapatıldı.

Haberrus’un haberine göre Finlandiya hükümeti, bu tür tedbirleri ülkeye Rusya topraklarından giren çok sayıda yasadışı göçmenle açıkladı.