Rusya’da Yeni Pasaportlar Baş Ağrıtıyor

Yurt Dışında Yaşayan Ruslar İçin Zorunlu Kayıt

Last Updated on 22 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Rusya’da 2023 ve 2024 yılında verilen pasaportların ülkeden çıkışlarda sorun çıkardığı bildiriliyor.    Rusya’da Yeni Pasaportlar Baş Ağrıtıyor

Rusya’da 2023 ve 2024 yılında verilen 5 yıllık pasaportların sık sık sahiplerine ülkeden çıkışlarda sorun çıkardığı bildiriliyor.

Telegram kanalı Shot’un tur acentelerine dayandırdığı habere göre söz konusu pasaportlarda kimi rakamlar ters basıldığı için bazı işlemlerde teknik aksaklık yaşanıyor.

En çok sorun çıkaran rakamların 1 ve 7 olduğu bildirildi.

DUBAİ’YE GİDEMEDİ

Yekaterinburglu bir erkek Rus turist de cinsiyetini gösteren harfin yanlış basıldığı için Dubai’ye gidemediğini belirtiyor.

Rus hükümeti 11 Aralık’tan sonra pasaportlarda sahtelik denetimi kurallarını ve pasaport iptal gerekçelerini güncellemişti. Acenteler söz konusu sorunların bu tarihten sonra başladığı düşüncesinde.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre; Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, ülkeden çıkarken bazı Rus turistlerin pasaportuna basım hatası nedeniyle el konmaya başlandığını söyledi.            Rusya’da Yeni Pasaportlar Baş Ağrıtıyor