Almanya’da Mart ayı Türkiye rezervasyonlarında gerileme

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Mart ayında Alman tatilcilerin gözde destinasyonları arasında yer alan Türkiye, İspanya ve Mısır’a yönelik uçak rezervasyonlarında düşüş yaşandı. Yunanistan ise bu ülkelere göre daha iyi bir performans sergiledi. İşte Mart ayında Almanya pazarında yaşanan son gelişmeler…

Almanya seyahat pazarında Mart ayında Alman tatilcilerin en çok tercih ettikleri ilk 10 destinasyonda ya da destinasyonların yakınında yer alan havalimanlarına yönelik uçuş rezervasyonlarında bir önceki yılın Mart ayına göre toplamda %17 oranında düşüş kaydedildi.

fvw’nin Amadeus Leisure’dan aktardığı verilere göre; ilk on içerisinde yer alan havalimanlarının yedisinde çift haneli, önemli düşüşler kaydedilirken; sadece iki havalimanına yönelik uçuş rezervasyonlarında artış kaydedildi.

ANTALYA’DA %18’LİK DÜŞÜŞ

Almanların en çok tercih ettikleri destinasyon arasında yer alan Antalya’da bir önceki yılın aynı dönemine göre %18 oranında düşüş yaşandı.

MISIR DESTİNASYONLARINDA DA ÇİFT HANELİ DÜŞÜŞ

Benzer şekilde Mısır destinasyonları arasında yer alan Hurghada ve Marsa Alam’da yer alan havalimanlarına yönelik rezervasyonlarda da sırasıyla %28 ve %19 oranında düşüş yaşandı. Bu iki destinasyona yönelik uzunca bir dönemdir artış kaydediliyordu.

TÜRKİYE VE MISIR DESTİNASYONLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Mart ayındaki Türkiye ve Mısır’a yönelik bu düşüş rakamlarının nedeni olarak iki ülkenin de 2018 yılında yeniden yükselişe geçerek; yüksek artış rakamları kaydetmelerine ve 2019 yılında talebin normal seviyeye oturmasına, artış rakamlarında yaşanan yavaşlamaya bağlıyorlar.

İSPANYA KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Buna karşılık 2018 yılında da Almanya’da düşüş yaşayan İspanya’nın düşüşü, 2019 yılının Mart ayında da sürüyor. Geçen ay Palma’ya yönelik rezervasyonlarda %11’lik düşüş yaşanırken, Mayorka’ya olan talep de eski yüksek rakamların altında kaldı. Diğer yandan Las Palmas (-%25), Fuerteventura (-%36) ve Güney Tenerife (-%21) oranında çift haneli yüksek düşüş rakamlarıyla daha kötü bir performans sergilediler.

EN İYİMSER TABLOYU YUNANİSTAN ÇİZDİ

Geçtiğimiz ay Almanya seyahat pazarında en iyimser tabloyu Yunanistan ve Yunanistan destinasyonları çizdi.

Girit Adası’nda yer alan Kandiye (Heraklion) ve Kos Adası’ndaki havalimanlarına yönelik uçuş rezervasyonlarında sırasıyla %7 ve %8 oranında artış kaydedildi. Rodos’a yönelik ise %1 oranında düşüş yaşandı.