Şah inn Paradise: Referandum sonrası turizmde umutlar yükseldi

Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel

Last Updated on 28 Nisan 2017 by Özlem Kapar Bayburs

Referandum öncesi durağanlaşan ekonominin rahatlamasının iç pazar ve turizme olumlu yansımalar getirdiği iddia edildi. 2017 yılında turizm sektörünün beklentileri yükseliyor.

Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, 2017 yılında turizm sektörünü ve sektörün beklentilerini değerlendirdi.

Türkiye’de turizm sektörünün 2017 beklentisi yüksek…

2016’da yaşanan turizm sıkıntılarından sonra 2017 yılı ile ilgili konuşan Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel “Bilindiği üzere yüzde 30 kayıpla geçirilen 2016 yılından sonra umutla beklenen bir 2017 yılı vardı. Rusya ile krizin bitmiş ve ilişkilerin normale dönmüş olması bu umudu daha da güçlendirmekteydi. Ancak Avrupa ile gerilen ilişkiler sonrası turizmde moraller tekrar bozuldu. Maalesef Avrupa’da aleyhimize başlatılan olumsuz propaganda her sene ülkemizi ziyaret eden turistleri de tedirgin etti. Yine de olumsuz her şeyin yaşandığını düşündüğümüz 2016 yılında dip yapan sektör için 2017 yılının daha iyi olacağı beklentisini taşıyoruz. Referandum öncesi durağanlaşan ekonominin çıkışa geçmesiyle iç pazarın da turizmin de hareketlenmesini bekliyoruz” dedi.

“Dünyada alternatif turizm olarak adlandırılsa da biz muhafazakâr tatil, alternatif tatil veya alkolsüz aile tatili olarak adlandırmayı daha doğru buluyoruz. Zira biz muhafazakâr kesimin inançlarına uygun, değerlerine saygılı bir tatil hizmeti sunmaktayız.”

Türkiye’de son yıllarda yükselişe geçen alternatif turizm sektörünü değerlendiren Yücel “Dünyada alternatif turizm olarak adlandırılsa da biz muhafazakâr tatil, alternatif tatil veya alkolsüz aile tatili olarak adlandırmayı daha doğru buluyoruz. Zira biz muhafazakâr kesimin inançlarına uygun, değerlerine saygılı bir tatil hizmeti sunmaktayız. 2016’da yabancı turistlere hizmet veren tesisler kadar bir düşüş olmadı. Ancak darbe girişimi bizleri de olumsuz etkiledi. Referandum sonrası satışların daha da artacağına inanıyoruz. Ayrıca ağırlıklı olarak iç pazarda faaliyet gösteren tesislere giderek artan bir yabancı ilgisi mevcut. Yeni açılan ve konsept değiştirerek bu sektöre giren tesisler tecrübesiz olduklarından ve bu konsepti sadece havuzu bay ve bayanlar olmak üzere ikiye ayırmak olarak algıladıkları için hizmet noktasında pek bekleneni veremediler. 2017’de tesis tercihinde misafirlerimizin daha seçici olacağını düşünmekteyiz. Biz Şah inn Paradise Tatil Köyü olarak sektördeki 18 yıllık tecrübemizle 2016 yılında yüzde 25 oranında düşüş yaşamış olmamıza rağmen yatırımlarımıza devam ettik. Tesisimizde Haziran başında faaliyete geçecek olan 6 kaydıraklı büyük aquapark, misafirlerimize daha eğlenceli bir tatil imkânı sağlayacak. Bu arada çocukları da unutmadık, onlar için de aileleriyle birlikte kullanabilecekleri içerisinde aquatower bulunan bir su parkı yapıyoruz” dedi.

Dünyada turizm sektörünün 2017 beklentileri herşeye rağmen olumlu…

Dünya turizminin 2017 yılını değerlendiren Şah inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel olumlu mesajlar verdi.Yücel “Turizm, insanların ülkesi ile birlikte başka ülkeleri de tanımak, farklı kültürleri görmek için tatilini geçirdiği bir süreç. Bunun için de kendisini ve ailesini güvende hissetmesi gerek. Dünya Turizm Örgütü’nün açıkladığı verilere göre her yıl turizme katılanların sayısı ve yaptıkları harcama artıyor ancak son zamanlarda çeşitli ülkelerde patlak veren terör olayları insanları tedirgin ettiği de bir gerçek. Buna rağmen dünya 2017 yılı için yine iyimser ve %3-4 gibi bir büyüme bekleniyor” dedi.

Şah inn Paradise Hakkında:

Antalya’nın Kumluca bölgesinde bulunan Şah inn Paradise Tatil Köyü, 10 bin metrekarelik sadece bayanların kullanımına ayrılmış özel alanı, 400 m genişliğinde özel sahili ve 11 adet havuzuyla toplam 167 bin metrekare alan üzerine kurulmuştur. Şah İnn Paradise’da 4 kral dairesi, 5 engelli odası, 100 aile odası, 295 standart oda ile toplam 1400 yatak kapasitesi bulunuyor.

Tesisin sahip olduğu Mavi Bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı bir eko-etikettir. Plajı mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olan Şah inn Paradise misafirlerine tescilli bir deniz keyfi sunuyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevre duyarlısı tesislere verilen Yeşil Yıldız ödülü bulunan Şah inn Paradise Tatil Köyü minimum atık üretimi ve enerji sarfiyatı konusunda çevre yönetim sistemleri geliştiriyor.Caretta caretta deniz kaplumbağaları her yıl haziran-eylül arasında Şan İnn Paradise Tatil Köyü’nün plajına yumurtlama için geliyor ve onların güvenliği için her türlü tedbir alınıyor.

Bayanlara özel hazırlanan komplekste tatlı su havuzu, tuzlu su havuzu, aqua havuz, çocuk havuzu ve çocuklarla birlikte yüzme olanağı da sağlayan anne-çocuk havuzları olmak üzere; özel güneşlenme terasının yanı sıra hamam, sauna, masaj salonu, cilt bakım ve güzellik salonu, havuz cafe, snack (hafif yemek) barı ve özel oyun salonu gibi her türlü konfor ve eğlence imkânı mevcut.

Şah inn Paradise’da sağlığına ve güzelliğine önem verenlerin de unutulmuyor. Türk hamamı, wellness ve SPA center, buhar odası, fitness center, su aktiviteleri, voleybol ve basketbol sahaları, plaj voleybolu, su sporları, animasyon şovları, lunaparkı ve özel aktiviteleriyle hem aktif hem eğlendirici hem de dinlendirici bir tatil olanağı sunuluyor.Şehir merkezine 90 km, havalimanına 105 km ve Kumluca Merkez’e 12 km mesafede bulunan Şah inn Paradise Tatil Köyü’nde misafirler su sporları ve gün boyu süren aktiviteler ile keyifli vakit geçirebiliyor. Günlük kültür turları ile Demre, Myra, Limyra, Arykanda, Andriake, Olympos, Phaselis, Kekova, Simena, Üçağız, Patara, Kalkan, Kaleköy, Kaş, Xanthos, Saklıkent gibi tarihi yerleri ziyaret edebiliyorlar.

Şah inn Paradise’ın bir diğer önemli özelliği de tatil köyünün mutfağı. Executive Chef Veli Arayıcı Türk ve dünya mutfağından eşsiz lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuyor.Tesiste sunulan hizmetlerin eksiksiz bir şekilde gerçekleşebilmesi için yoğun sezonda ana gelir kaynağı seracılık olan Kumluca bölgesinde 320 kişiye de istihdam sağlanıyor.