Otelcilerden bireysel kampanya: İstanbul Sizi İstiyor!

Last Updated on 28 Nisan 2017 by Özlem Kapar Bayburs

İsviçre merkezli Türk kökenli tur operatörü Bentour Reisen’in CEO’su Kadir Uğur ve Akgün İstanbul Hotel Marka Direktörü Sevda Yılgaz, İstanbul turizmine ivme kazandırmak üzere yeni bir kampanya başlattı.

İki eski dost olan turizmciler Kadir Uğur ve Sevda Yılgaz, İstanbul otellerinin zor günler geçirdiği şu günlerde belki bir ‘nefes’ olur düşüncesinden yola çıkarak başlattıkları kampanyanın sloganını “İstanbul Sizi İstiyor – İstanbul Erwartet Sie” olarak belirledi. Kampanya kapsamında Almanca konuşan ülkeler olan Almanya, İsviçre, Avusturya ve Hollanda’da faaliyet gösteren seyahat acentelerine ‘bonus’ verilecek. Yurt dışında satış yapan acenteye İstanbul’da minimum 3 gece konaklama üzerinden satış teşviki, kişi başı bedelle otelci tarafından karşılanacak ve yaklaşık 250 bin Euro olan yurt dışı tanıtım masraflarını da Bentour üstlendi.

İstanbul otelleri olarak kendi aralarında bir enerji yaratmak amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyen turizmciler, gelecek aydan itibaren turistlerini ağırlamaya başlayacak. Kampanyanın tanıtım afişlerini resepsiyonları başta olmak üzere birçok yere asan otelciler, bu kampanyayı şimdilik sınırlı sayıda otelciyle yürütüyor. Haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan habere göre Almanya ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ile yaşanan siyasi kriz sonrası rezervasyonlarında düşüş olan oteller, kaybettikleri Avrupalı turistleri geri kazanmak için bu tip, bire bir promosyonların daha etkili olacağını düşünüyor. Sevda Yılgaz, üç, dört ve beş yıldızlı 10 otelle başlayan bu projenin gelişerek, turizmcilere moral vereceğini diğer acente ve otellere de fayda sağlayacağını umduğunu ifade ediyor.

Öte yandan Turizmgunlugu.com’un edindiği bilgiye göre Plan Tour’dan Hüseyin Kurtoğulları da bu kampanya çerçevesinde gelecek misafirlere ücretsiz boğaz turu organize edeceğini bildirdi. Sevda Yılgaz, haberin yayınlanmasının ardından kampanyaya desteğin artarak sürdüğünü sözlerine ekledi.