Arap turistlere Türk gastronomisi tanıtımı

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Ortadoğu turizm pazarına ivme kazandırmayı hedefleyen yeni bir işbirliği doğdu. Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ile Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD), ülkemizin gastronomik değerlerinin Ortadoğu’da doğru tanıtılması amacıyla bir işbirliği anlaşması imzaladılar.

Wyndham Grand Kalamış Hotel’de gerçekleşen imza töreninde konuşan GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Türkiye turizminin son dönemde yaşadığı dar boğaza dikkat çekerek, bu süreçte önemli bir başlangıç olan bu anlaşmanın, ilerleyen günlerde ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamasını beklediklerini kaydetti.

Bu anlaşmanın sadece kendileri için değil, otelcilerden, seyahat acentelerine, taşımacalara kadar önem arz ettiğini belirten Boztepe, Türk gastronomi ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan derneğin, en yakın pazar olan Ortadoğu pazarına doğru tanıtmanın turizmi canlandıracağını belirtti.

Bir Arap turist 10 Rus turiste bedel

OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk da, Arap turistlerin turizm sektörü tarafından yıllarca önemsenmediğini savunarak, turizm geliri açısından bir Arap turistin 10 Rus turiste bedel olduğunu iddia etti. OTSAD’ın henüz iki yıllık bir dernek olmasına rağmen uluslararası boyutta adından söz ettirdiğini ifade eden Kırk, Körfez ülkelerini birer birer ziyaret ederek çalıştaylar gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’deki turizm olanaklarını anlattıklarını söyledi. GTD ile yaptıkları bu işbirliği ile de Türk turizminin önemli bir kozu olan gastronomiyi Arap pazarına sunacaklarını belirten Kırk, ülkemize daha fazla zengin Arap turist çekmek için çalışacaklarını vurguladı.

Arap pazarına yönelik yanlış algıyı kaldırmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Hüseyin Kırk, hedeflerinin Ortadoğu’dan yurtdışına seyahate çıkan 27 milyonluk pazardan daha fazla pay olduğunu kaydetti. Kırk, GTD ile gastronomi alanında önemli bir sinerji yaratmak istediklerine de dikkat çekti.