TÜRSAB Başkanlığına yeni bir aday mı geliyor?

1. Ortadoğu Turizm Zirvesi ve B2B Workshop Başlıyor
OTSAD Kurucusu ve Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hüseyin Kırk/ 1. Ortadoğu Turizm Zirvesi ve B2B Workshop Başlıyor

Last Updated on 15 Mayıs 2017 by Özlem Kapar Bayburs

Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanlığına aday olabileceğini açıkladı.

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ile Türk mutfağının tanıtılmasına yönelik geçen hafta yapılan işbirliği protokolünün imza töreninde konuşan Hüseyin Kırk, şu an için aday olmadığını ancak, önce mevcut adayları göreceğini ve değerlendirmesini öyle yapacağını kaydetti. Kırk, “Önce mevcut adayları bir görelim. Biz diğerleri gibi çıkıp; biz adayız demeyiz. 10 bin üye bizi işaret ederse biz arkadaşlarımızla değerlendiririz” dedi.

Turizmgunlugu.com’a adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Kırk, mevcut Başkan adayı Detur CEO’su Firuz Bağlıkaya ile henüz hiçbir iletişiminin olmadığını söyledi. Diğer aday Hasan Erdem’le de işbirliğinin söz konusu olmadığını belirten Kırk, “Biz aday olursak, Cumhurbaşkanı’na kadar çıkar projelerimizi anlatırız. TÜRSAB’ın öncelikle seçim sistemi yanlıştır. Her ilde sandık kurulup her üye acentenin oy vermesi sağlanmalıdır. Aday olup Başkan seçilirsek ilk yapacağımız iş ‘Bölgesel Yürütme Kurulları’nı kaldırmak olacaktır. TÜRSAB yıllardır bu hantal yapıyla çalışmıştır, artık bu bitmelidir. BYK’lar yerine her ile bir temsilci vermek yeterlidir” dedi.