Sağlık turizminde önemli işbirliği… Türkiye’nin ilk reha kliniği hizmette!

Last Updated on 15 Mayıs 2017 by Özlem Kapar Bayburs

Son yıllarda giderek yaygınlaşan boyun düzleşmesi ve bel fıtığı gibi hastalıklar nedeniyle sıkça kapısı çalınan fizik tedavi merkezleri arasında önde gelen bir isim olan Romatem, İstanbul’da yeni bir şube açtı.

İstanbul’un ilk medikal termal tesisi olan Tuzla’daki Medikal Termal Otel’le işbirliği yapan Romatem, dünyanın en modern hidroterapi ve robotik fizik tedavi uygulamaları ile geleneksel kaplıca uygulamalarını bir arada sunmaya başladı.

Haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan habere göre Romatem, buraya 3 milyon dolarlık cihaz yatırımı yaptı. Romatem’in sahibi Dr. Köksal Holoğlu, Türkiye’de ilk ‘reha klinik’ modelini burada başlattıklarını söyledi. Termal sularla, hidroterapi, fizik tedavi ve konaklamanın bir arada bulunduğu reha klinik modelinde hastalar, otel konforunda tedavilerini yaptırıp şifa bulabiliyor. Bu modelin başarıya ulaşacağından emin olan Köksal Holoğlu, adaşı olan Tuzla Medikal’in sahibi Köksal Köse ile yaptıkları işbirliğinin sağlık turizmine de yeni bir boyut getireceğine inandığını dile getirdi.

Klasik tedavilerden bir türlü fayda görmeyen kişilere çare olabileceklerini iddia eden Holoğlu, yurtdışından da hasta getirmek üzere harekete geçti. İstanbul Beşiktaş’taki Romatem’de yatan hastalarının yüzde 20’sinin yabancı olmasından yola çıkan Holoğlu, Tuzla Medikal’e de ilginin yüksek olacağını öngörüyor. Özellikle Arap turistlerin bu tedavi yönteminden faydalanmak için Avusturya, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelere gittiğini tespit eden Holoğlu, bu profili Tuzla’ya çevirmek üzere çalışma başlattı. Bu ülkelerdeki tesislerde Tuzla Medikal’deki kadar güçlü üniteler bulunmuyor. Tuzla’daki tesiste fibromiyalji denilen yaygın kas ağrıları için bir havuz, boyun ve bel fıtığı hastaları için de şifa veren traksiyon havuzları mevcut. İltihaplı eklem romatizmaları için yapılmış romatoloji havuzları da bulunan tesiste hastalar, Romatem’in getirdiği son teknolojiye sahip fizik tedavi cihazları ile tedavi görürken, bir yandan da bu havuzlarla tedavilerini destekleyebiliyorlar.

Köksal Holoğlu ayrıca, kurdukları bu modelin Sağlık Bakanlığı’nın yıllardır çıkartıyoruz dediği reha kliniklere rol model olmasını diliyor.