Şimdi termal ve şehir içi olan ‘Muhafazakar Oteller’ revaçta

Last Updated on 18 Temmuz 2017 by Yaşar Çelik

Yaz sezonunda herkes bütçesine ve yaşam biçimine göre iyi bir tatil yapmak için plan yapıyor. Son yıllarda revaçta olan muhafazakar oteller ise sadece deniz kum güneş üçlüsünden oluşmuyor. Termal, deniz ve şehir içi olmak üzere farklı seçenekleri bulunan “Muhafazakar Otel”lere talep yüksek. Muhafazakar şehir otelleri arasında özellikle Bolu, Akçakoca, Silivri, Sakarya, Kocaeli gibi İstanbul’a yakın mesafede olan oteller yükselişteyken; sağlık açısından tercih edilen muhafazakar termal oteller ise özellikle Afyon, Bolu, Aydın, Balıkesir gibi termal suyuyla ünlü şehirlerde yer alıyor.

Ramazan ayının sona ermesiyle ve Temmuz sıcaklarının kendini iyice göstermeye başlamasıyla birlikte muhafazakar camianın ertelediği yaz tatili planları şimdilerde iyice hız kazandı. Tatilini islami koşullara göre yapmak isteyen bu camia ise genellikle muhafazakar otelleri tercih ediyor. İslami koşullara ve her bütçeye uygun olan muhafazakar otellerin son yıllarda önemli oranda tercih edildiğini söyleyen Vizyon Grup çatısı altında hizmet veren muhafazakarotelim.com’un kurucularından Talha Çizmeci, Türkiye’deki 45 muhafazakar konsepte sahip hotel ve villa ile çalıştıklarını, tatilcilerin ise bu yaz özellikle Ege ve Güney sahillerinde yer alan otelleri tercih ettiğini söyledi.

Çizmeci:En önemli lokasyon Ege ve Akdeniz

Muhafazakar otellerin ailelere farklı alternatifler sunduğunu söyleyen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci,Türkiye 45 muhafazakar konsepte sahip hotel ve villa ile çalıştıklarını söyledi. Muhafazakar otellerin; termal, deniz ve şehir içi olmak üzere farklı seçenekleri bulunduğunun altını çizen Çizmeci, “İş yoğunluğundan bunalan aileler hafta sonu kaçamağı yapmak için daha çok muhafazakar şehir otellerini tercih ediyor. Muhafazakar şehir otelleri arasında özellikle Bolu, Akçakoca, Silivri, Sakarya, Kocaeli gibi İstanbul’a yakın mesafede konumlanan mekanlar rağbet görüyor. Sağlık açısından tercih edilen muhafazakar termal oteller ise özellikle Afyon, Bolu, Aydın, Balıkesir gibi termal suyuyla ünlü şehirlerde yer alıyor. Tatillerini Ege ve Güney sahillerinde geçirmek isteyen aileler de Alanya, Marmaris, Muğla, Yalova, Kuşadası, Çeşme, Fethiye gibi Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinde bulunan muhafazakar otelleri tercih ediyor” dedi.

“Ülkemizi yurt dışından da Türk misafirler tercih ediyor”

muhafazakarotelim.com web sitesiyle 2014 yılından beri muhafazakar otel tercihi olan kişilere hizmet verdiklerini söyleyen Çizmeci, “Son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar hem yerli hem de yabancı turist sayısının azalmasına neden oldu. Bu nedenle bazı oteller, konsept değiştirip muhafazakar otele dönüşmeye başladı. Nispeten turizmde bir iç hareketlilik sağlanmış olsa da bu alanda hizmet veren daha çok otel olması gerektiğini düşünüyoruz. Rakamlar da bize bunu kanıtlıyor. Muhafazakar otelleri, yurt dışından yine ağırlıklı olarak Türk misafirlerimiz tercih ediyor. Son yıllarda Orta Doğu’dan da talep alıyoruz, ancak önümüzdeki senelerde daha çok Orta Doğulu turist bekliyoruz.”