Harvey kasırgası, THY seferlerini iptal ettirdi

Türk Hava Yolları (THY) dünyanın en büyük simülatör eğitim tesisini kuruyor.

Last Updated on 27 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Harvey kasırgası, Teksas kıyılarını vurmaya başladı. Trump, kasırganın zarar vereceği bölgeye federal yardım yapılması için “doğal afet bildirisi” imzaladı. THY’den de kasırgayla ilgili bir karar geldi. Türk Hava Yolları İstanbul Houston seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, ülkeyi yaklaşık 12 yıldır vuran en şiddetli fırtına olarak nitelenen Harvey ile ilgili alarm durumunu, yaklaşık 55 saat içinde “birinci kategori”den “dördüncü kategori”ye çıkarttı.

Merkez, Harvey kasırgasının Teksas kıyılarına ulaşmasından 3 saat sonra ise rüzgarın saatteki hızının 210 kilometreden 200 kilometreye gerilediğini kaydederek kasırganın alarm derecesini “dördüncü kategori”den “üçüncü kategori”ye düşürdü.

THY SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), ABD’yi etkisi altına alan fırtına nedeniyle İstanbul-Houston seferlerini karşılıklı olarak iptal ettiğini duyurdu.

THY tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Yolcularımız, 26.08.2017 tarihinde icra edilecek olan TK33 IST/IAH ve TK34 IAH/IST seferleri Amerika’da yaşanmakta olan Harvey Tropik Fırtına nedeni ile iptal edilmiştir” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi