Master of Cyprus, MICE pazarına Belgrad ile yeni bir soluk getirmek istiyor

Master of Cyprus Kurucu Ortağı Tolga Civelek

Last Updated on 28 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

KKTC’de misafirlerine kusursuz hizmet veren ”Master of Cyprus” firması Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta açtığı “Master of Belgrade” markası ile Kıbrıs’ta sıkışan MICE pazarına yeni bir soluk getirmek istiyor.

Türkiye’den gelen 60 civarında MICE acente yöneticisi ve basın mensuplarını 18-20 Ağustos tarihlerinde Belgrad’ta ağırlayan Master of Cyprus’un Kurucu Ortağı Tolga Civelek, ‘Neden Belgrad?’ Sorumuza şu cevabı verdi:


Taleplere cevap verebilmek için KKTC’ye benzer bir destinasyon arayışına girdik

“KKTC’de yılda 300 civarında etkinlik yaparken talep patlaması yaşamaya başladık ve sayı 4 binlere ulaşınca yeni bir destinasyon arayışına girdik. Kıbrıs’ta pazarın yüzde 55’ine sahibiz. Daha yukarılara çıktığımızda monopolleşerek pazara zarar vereceğimizi hissederek başka destinasyonlara açılmaya karar verdik. Taleplere cevap verebilmek için KKTC’ye benzer bir destinasyon arayışına girdik. Kıbrıs’a benzer olan; yani vize olmayan, gece hayatı kuvvetli, eğlencesi kuvvetli, otellerin alt yapısı Kıbrıs kadar olan, ulaşımı kolay olan, ulaşım süresi kısa olan, Türk bayraklı hava yollarının kolay uçtuğu destinasyonları araştırdık. Bunlardan bir tanesi de Belgrad’dı. Avrupa’nın göbeğinde, Avrupa’nın eğlence merkezi gibi gözüküyor, herkes buraya toplanıyor. Dedik ki biz de buraya gelelim. Buraya geldik. Tabi ülke alışık olmadığı için zor bir süreç bizi bekliyor. Ama Kıbrıs’ta öyleydi eskiden ve biz bu süreçte ülkeyi çalıştık, destinasyonu çalıştık ve yavaş yavaş belli bir yere kadar getirdik.7-8 aydır çalışıyoruz destinasyona ve artık hazır olduğuna inanıyoruz. Hatta iki üç tane organizasyon onayı da aldık. Avrupa’nın göbeğinde olmasından dolayı Kıbrıs’ın çok üzerinde bir teknik altyapıya sahip Belgrad. O yüzden baktığınızda Belgrad’ın orta ve uzun vadede çok doğru bir destinasyon olacağını düşünüyorum. Kısa vadede Avrupa Birliğine girebilme şansıda yok. O yüzden özellikle Kıbrıs’ta bizim elimizde şişen talebi yönlendirebileceğimiz bir yer olduğuna inanıyorum.”

Master of Belgrade Direktörü Haydar Akçay, Satış ve Pazarlama Direktörü Victoria Büyükkarakaş, Firma Sahiplerinden Tolga Civelek, Master of Cyprus genel müdür Yard. Derya Bayrı…

Biz destinasyon yönetim şirketiyiz

KKTC’nin önde gelen destinasyon yönetimi şirketi Master of Cyprus’ın Kurucu Ortağı, Belgrad ve Montenegro’dan sorumlu Sezer Kızgın, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da ülkenin güçlü turizm şirketlerinden Big Blue ile ortaklık yaparak pazara girdiklerini söyledi. Aslında yaptığımız işi size bir cümle ile özetleyecek olursam: “Biz destinasyon yönetim şirketiyiz” diyen Kızgın, sözlerine şöyle devam etti: “Kıbrıs örneğinden yola çıkacak olursak, pazardaki hizmet alan ve hizmet veren Türkçe konuşuyor olmasına rağmen iki tarafta bizimle çalışmak istiyor. Çünkü biz destinasyon yönetimi konusunda çok iyiyiz. Yaptığımız birçok başarılı işle de bunu kanıtladık ve Kıbrıs’ın en büyüğü olduk. Yaptığımız iş bu, Belgrad’da da bunu yaratmak istiyoruz, başarabilirsek pazara yeni bir soluk kazandırmış olacağız.”