Putin, Cengiz-Kolin-Kalyon’un medyadaki prestij durumlarını inceleyecek

Last Updated on 31 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Rusya, Akkuyu nükleer santrali projesine ortak olarak alacağı Türk şirketlerini denetleme kararı aldı. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom), satış anlaşması imzalamayı planladığı Türk şirketleriyle ilgili “due diligence” (detaylı şirket incelemesi-durum tespiti) yaptırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda müstakbel ortak Türk şirketlerinin “medyadaki prestij durumları” da masaya yatırılacak.

Rosatom, Akkuyu nükleer santrali projesinin yüzde 49’unu Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumuna satacağını açıklamıştı. Bu, Rosatom’un yurt dışında sağladığı ilk büyük özel yabancı yatırım olmuştu.

RBC ajansına haberine göre, Rosatom’un internet sitesinde, Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu ile ilgili “durum tespiti” analizi yapacak şirket için ihale açıldı.

Rosatom’un, bu üç şirketle ilgili mali, hukuki ve vergi analizlerinin yanı sıra, medyadaki prestij risklerinin de ortaya konulmasını istediği belirtildi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Akkuyu nükleer santrali projesinde Rusya’nın toplam yatırımının 22 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

Rosatom’un, projenin yüzde 49’unun Türk şirketlerine satışı işlemini 2017 yılının sonuna kadar tamamlamayı planladığı belirtiliyor.

Kamu işletmesi Rusatom Energy International’ın Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu ile ilgili “due diligence” analizinin en az üç hafta, en fazla dört ay sürebileceğini açıkladı.

Kaynak: TürkRus