Mehmet İşler: Travel Turkey outgoing fuarı olmaktan çıkmalı!

Last Updated on 9 Eylül 2017 by Yaşar Çelik

Egeli turizmcilerle bir araya gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkan adayı Firuz Bağlıkaya’nın katıldığı toplantıda İzmir’de Aralık ayında düzenlenen Travel Turkey Fuarı’na ilişkin de görüşlerini paylaşan Mehmet İşler, bu fuarın turizm sektörü için çok önemli iki fuardan biri olduğunu vurguladı.

İzmir’deki turizm paydaşları adına sizden bir talebimiz var

Öncelikle bu fuarın arkasında olduklarını ve desteklediklerini belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Ancak İZFAŞ ve TÜRSAB’ın ortak olarak düzenlediği bu fuara ilişkin otelciler adına, İzmir’deki turizm paydaşları adına sizden bir talebimiz var” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bölgemize turist getirecek bir mantıkta fuar yapılsın istiyoruz

“İzmir ve Ege Bölgesi’nin tanıtıldığı bir fuar olması beklenen Travel Turkey, son yıllarda neredeyse tamamen ‘Türkler’i nasıl yurt dışına göndeririz?’ mantığıyla çalışan bir fuara dönüştü. Biz, İzmir’e yarayacak, kente, bölgemize katma değer yaratacak bir Travel Turkey Fuarı istiyoruz. TÜRSAB’ın İZFAŞ’la bu fuar için yaptığı anlaşma, kar dağılımıyla biz ilgilenmiyoruz. Biz otelciler olarak kentimizi tanıtan, buradan dışarıya gidecek değil; dışarıdan İzmir’e, bölgemize turist getirecek bir mantıkta fuar yapılsın istiyoruz. Travel Turkey her yıl metrekare olarak büyüyor. Ama biz bu fuar İzmir’e ne kadar turist getirmiş, gelen turistin sayısını ne kadar artırmış, biz ona bakıyoruz. Biz bu konudaki sıkıntımızı İZTAV’a, kent yöneticilerine defalarca anlattık. Biz İzmirli turizmciler olarak bu yaraya parmak basmanızı diliyoruz. Umarız birlik beraberlik içinde yol alabiliriz.”

ETİK Başkanı Mehmet İşler, toplantı sonunda kendilerini ziyaret eden ve işbirliğine hazır olduğunu belirten TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya’ya ve toplantıya ev sahipliği yapan Key Otel Genel Müdürü Teoman Şensoy’a ebru sanatı uygulanmış doğaltaşlardan oluşan birer tablo plaket vererek teşekkür etti.